Els empresaris dels bars clausurats a Platja d'Aro recorren a la justícia

Els serveis jurídics de la Fecasarm han interposat un recurs d'apel·lació davant del TSJC

Des de fa una setmana, els empresaris de cinc bars de Platja d'Aro (Baix Empordà) tenen tancats els seus locals en compliment d'una sentència judicial del 2008 que obligava a clausurar els establiments perquè no complien amb les llicències adequades per desenvolupar la seva activitat.

Ara, els servies jurídics de la Fecasarm han interposat en nom dels empresaris un recurs d'apel·lació davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i demanen que, de forma cautelar, se suspengui el tancament. Segons la Fecasarm, la clausura dels establiments està afectant "greument" els locals i asseguren que la sentència ja va ser executada en el seu dia i demanen la seva reobertura immediata.

Ara fa una setmana, l'Ajuntament de Platja d'Aro va clausurar tres bars musicals i precintar els aparells de dos més seguint la sentència judicial del Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Girona de l'any 2008 que obligava a tancar aquests locals perquè no complien amb les llicències adequades per realitzar les seves activitats. En concret, el passat 24 de maig el jutjat va emetre una interlocutòria en la que ordenava el compliment de la sentència en un termini de set dies. Els bars musicals afectats són el 900, Gib's, Gom a Gom, Kivi i Sinnic/Ambar i la sentència es va originar arran d'unes denúncies que van fer els veïns de la zona durant els anys 2007, 2008 i 2009.

Des d'un inici, la Fecasarm va destacar que els establiments ja van ser tancats en el seu moment, seguint un decret del consistori de l'any 2009, i va ressaltar que actualment els locals tenien totes les llicències en regla i havien fet els canvis necessaris. Des dels serveis jurídics de la federació, van demanar al jutge que suspengués la interlocutòria. Unes reclamacions i gestions que no han arribat a bon port.

Ara, després que dos dels empresaris comencessin una vaga de fam per protestar contra el tancament dels seus locals, els serveis jurídics de la Fecasarm han interposat un recurs d'apel·lació contra la interlocutòria davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya tot demanant també que es suspengui, de forma cautelar, el tancament dels establiments. Des de la federació expliquen que han decidit recórrer a la justícia davant "el gran greuge" que està provocant la "injusta i surrealista" mesura de clausura.

Des de la Fecasarm ressalten que és "injustificable" que es mantingui el tancament dels locals basant-se en un escenari que no es correspon amb el real. "La sentència de l'any 2008 que ara s'ha executat per segona vegada, no és correcte perquè s'ha acreditat davant la jutgessa que tots ells disposen de la llicència i permisos pertinents", detallen en un comunicat que han emès.

Per tots aquests motius, des de la federació demanen la reobertura immediata dels locals. D'altra banda, recorden que encara esperen la resposta de la petició d'aclariment que van presentar el divendres passat davant del jutjat on es preguntava quan de temps haurien de romandre tancats els locals per considerar executada la sentència i quines mesures haurien de complir d'ara endavant.

Enmig de tota aquesta problemàtica, el passat dia set de juny, dos dels propietaris de tres dels locals van començar una vaga de fam que mantindran fins que puguin reprendre la seva activitat. Fins ara, ja han recollit 3.456 signatures en suport de la seva causa.