17 anys i 9 mesos de presó per al parricida de Lloret

Defensa i fiscal van posar-se d'acord per demanar que fos condemnat per homicidi, robatori amb violència i estafa

L'Audiència de Girona ha condemnat Carlos Soriano Marco a 17 anys i 9 mesos de presó per un delicte d'homicidi, un de robatori amb violència i un delicte continuat d'estafa.

La sentència considera provat que el condemnat, que va confessar el crim, va matar a ganivetades el seu pare i el va amagar a l'armari del pis que compartien a Lloret de Mar al maig del 2011.

La sentència recull la mateixa pena que el fiscal va demanar al final del judici i que va pactar amb la defensa. Abans d'arribar a judici, el fiscal demanava que fos condemnat per assassinat i elevava la petició de presó als 27 anys i 9 mesos i la defensa volia l'absolució.

L'Audiència de Girona ha condemnat el parricida de Lloret a 17 anys i 9 mesos de presó pels delictes d'homicidi, robatori amb violència i estafa continuada. La sentència considera provat que Carlos Soriano va apunyalar el seu pare al maig del 2001 al pis que compartien a Lloret després de discutir perquè el pare no li volia donar diners.

El condemnat va clavar-li diverses ganivetades amb una navalla tipus papallona i, posteriorment, li va treure diners, la targeta bancària i un cotxe BMW. A més, va embolicar el cos amb plàstics i el va amagar a l'armari. "Sabent que era 25 anys més jove que el seu pare i també més alt i de major envergadura física, es va aprofitar d'aquestes circumstàncies per poder-li causar més fàcilment la mort", recull la sentència.

No va ser fins dues setmanes després del crim que la policia va trobar el cos del pare de l'acusat amagat dins l'armari del pis. Van ser les queixes dels veïns per les fortes olors i també les sospites del propietari del pis -que feia dies que no veia la víctima- les que van destapar la troballa del cadàver.

Durant el judici, Carlos Soriano va reconèixer haver apunyalat el seu pare després d'una discussió però també va acusar el seu progenitor de ser un home molt violent i d'haver-lo maltractat tant a ell com als seus germans i la seva mare. També va justificar que durant els fets anava molt begut i drogat, un atenuant que s'ha reconegut a la sentència. 

Abans del judici, l'advocat de Soriano, José Javierre, demanava l'absolució del seu client i el fiscal, en canvi, el considerava culpable d'un delicte d'assassinat i elevava la pena fins als 27 anys i 9 mesos de presó. En la fase de conclusions definitives, fiscal i defensa van pactar la pena. El fiscal va accedir a rebaixar l'acusació d'assassinat a homicidi i la defensa hi va estar d'acord. Ambdues parts van pactar una pena de 17 anys i 9 mesos de presó, la mateixa que ara la magistrada ha recollit a la sentència. En cas de voler recórrer-la, les parts tenen deu dies per fer-ho.