Comença el judici contra l'acusat de matar el pare a Lloret de Mar

El fiscal sosté que Carlos Soriano va clavar vint ganivetades a la víctima guiat per un mòbil econòmic

Un jurat popular, format per cinc homes i quatre dones, és l'encarregat de jutjar a partir d'aquest dilluns Carlos Soriano, acusat de matar a ganivetades el seu pare en un pis de Lloret de Mar (Selva) el maig del 2011. Després de cometre el crim, l'acusat va fugir i va ocultar el cadàver de la víctima dins un armari del pis. L'home s'enfronta a 27 anys i mig de presó pels delictes d'assassinat, robatori amb violència i estafa continuada.

El fiscal, Enrique Barata, sosté que l'acusat va assassinar el seu pare assestant-li vint ganivetades perquè volia quedar-se amb els seus diners. La defensa, en canvi, al·lega que l'acusat va actuar en legítima defensa perquè el seu pare el va atacar primer.

El fiscal situa el crim entre els dies 21 i 25 de maig del 2011. Sosté que el mòbil de l'assassinat va ser per motius econòmics, perquè Carlos Soriano va "exigir" al seu pare que li donés diners i aquest s'hi va negar. Aleshores, tots dos es van començar a discutir i l'acusat, de sobte, va treure una navalla tipus papallona i va començar a enfonsar-la repetidament al cos de la víctima. Barata ha ressaltat que l'home va rebre una vintena de ganivetades en zones vitals, tant a pit com al coll.


El ministeri públic subratlla que Soriano va atacar el pare "amb intenció d'acabar amb la seva vida" i que va aprofitar que l'altre no es podia defensar. Sobretot, a causa de la diferència d'edat (el fill tenia 36 anys i la víctima, 61). L'home va morir al sofà-llit de l'apartament, després que Soriano li donés una ganivetada al coll i li seccionés la caròtida.

Després de matar el seu pare, el processat va registrar el cadàver i li va robar més de 500 euros en efectiu, la targeta bancària i les claus del cotxe. Abans de marxar de l'apartament, com subratlla el fiscal, Soriano va embolicar el cos "amb una bossa" i una estora, i el va entaforar dins un armari. El fiscal ha apuntat que l'acusat va fer tot el possible per intentar ocultar el crim i, a més, va fugir inclús de la ciutat.

El cadàver no es va descobrir fins dues setmanes després. Barata ha explicat als membres del jurat que com a conseqüència de les altes temperatures, el cadàver va començar a fer molt pudor i els veïns es queixaven. Finalment, la policia hi va entrar i va trobar el cos en descomposició.

Els Mossos d'Esquadra van aconseguir atrapar Carlos Soriano el dia 28 d'agost d'aquell any a Salou (Tarragonès). Segons sosté la fiscalia, per fugir de Lloret de Mar, l'acusat va endur-se el BMW del seu pare i, entre els dies 25 i 26 de maig, va arribar a retirar 1.960 euros del compte corrent de la víctima amb la targeta bancària. A més, també la va fer servir per pagar diversos peatges d'autopista.

El fiscal acusa Carlos Soriano -que ara té 39 anys- d'un delicte d'assassinat, d'un de robatori amb violència i d'un tercer d'estafa continuada. A més, considera que cal aplicar-li els agreujants de parentiu i d'abús de superioritat. En total, li demana una pena de presó que s'eleva fins als 27 anys i mig (dinou i mig per a l'assassinat, cinc per al robatori i tres per a l'estafa continuada).

En matèria de responsabilitat civil, l'acusació pública sol·licita que el processat pagui una indemnització global de 181.298 euros. D'aquests, 180.000 són per a tres dels cinc fills que tenia la víctima (un d'ells ha renunciat a rebre cap compensació) i, els 1.298 euros restants, per al propietari del pis, que va haver de desinfectar l'habitatge i canviar mobles (el sofà-llit, el somier i l'armari).

La defensa, en canvi, sosté que l'acusat va matar el seu pare en legítima defensa, perquè l'home el va atacar abans. "Els dos anaven armats", ha afirmat el seu lletrat, Jose Javierre, que, a més, apunta que la víctima era un home "violent". "Cap dels seus sis fills ni de les seves dues dones van anar a l'enterrament", ha indicat la defensa. El lletrat també creu que en el moment dels fets l'acusat anava begut i drogat. Per això demana que l'absolguin.