El fiscal rebaixa deu anys la petició de presó per al parricida de Lloret

Fiscalia i defensa han pactat les conclusions i demanen al jurat popular que el declarin culpable d'homicidi, robatori amb violència i estafa

El fiscal ha rebaixat deu anys la petició de presó per a Carlos Soriano, acusat de matar el pare a ganivetades en un pis de Lloret de Mar el maig del 2011 i ocultar el crim amagant el cos dins un armari.

Fiscalia i defensa han pactat les conclusions i demanen als membres del jurat popular que condemnin l'acusat per un delicte d'homicidi, no per un assassinat com sostenia al principi el fiscal. Està previst que demà entreguin l'objecte del veredicte al jurat, que es retirarà a deliberar.

Soriano s'enfrontava a 27 anys i mig de presó però amb la modificació d'última hora han rebaixat la petició a 17 anys i 9 mesos. En l'últim torn de paraula, l'acusat ha assegurat que "pagarà la pena que li toqui".

El fiscal ha modificat el seu escrit inicial a la baixa i la defensa ha passat de demanar l'absolució per a l'acusat, a admetre que va cometre un homicidi, un robatori i una estafa. Fiscalia i defensa s'han posat d'acord a l'hora de demanar al jurat popular una condemna per a Carlos Soriano, l'home que a finals de maig del 2011 va matar el seu pare a ganivetades. En total, la víctima va rebre 13 punyalades, una de les quals li va provocar la mort perquè li va seccionar la caròtida.

Segons l'escrit pactat per fiscalia i defensa, a finals de maig del 2011 l'acusat, armat amb una navalla tipus papallona, va matar el seu pare en el pis on convivien a Lloret de Mar. Acusat i víctima van començar a discutir i, aleshores, l'agressor va agafar la navalla i li va clavar amb la intenció de matar-lo o, com a mínim, sabent que amb 13 ganivetades en zones vitals podia acabar amb la seva vida.

Les dues parts sostenen que l'agressor es va aprofitar de la superioritat que li donava la seva edat, l'envergadura superior a la del seu pare i el fet de brandar una arma blanca. Per això, demana al jurat que conclogui en el veredicte que li han d'aplicar un agreujant d'abús de superioritat. També estan d'acord en demanar que declarin provat que hi ha un altre agreujant: el de parentiu. A l'altra costat de la balança, han introduït un atenuant, que serviria per reduir el temps de condemna. Es tracta d'un atenuant per consum de drogues i alcohol en el moment dels fets.

Per l'homicidi, amb aquestes circumstàncies, demanen una pena de 12 anys i mig. També inclouen l'agreujant d'abús de superioritat en el robatori amb violència -es va endur diners i targetes del pare-, delicte pel qual demanen una condemna de 3 anys i mig. Finalment, per l'últim delicte que demanen al jurat que declari provat, demanen una pena de 21 mesos de presó.

En els seus informes, el fiscal Enrique Barata ha argumentat que ha canviat la qualificació d'assassinat a homicidi perquè considera que al llarg del judici ha quedat demostrat que la víctima es va poder defensar, encara que els seus intents de repel·lir l'agressió van fracassar.

El lletrat de la defensa, Jose Javierre, ha recordat que Carlos Soriano "sempre ha reconegut que va matar el seu pare" i ha esgrimit que la disputa mortal va ser resultat d'anys de maltractaments i abusos per part dels pares als fills.

A aquests maltractaments també s'hi ha referit l'acusat en el seu últim torn de paraula. Ha assegurat que no desitjava "a ningú" que patís la vida que ell i els seus germans van patir per culpa del seu pare. De fet, després de mort cap dels fills va reclamar el cadàver de la víctima i el van acabar enterrant a una fossa comuna. Soriano també ha assegurat que "pagarà la pena que li toqui".

Està previst que demà entreguin l'objecte del veredicte als membres del jurat, que es retiraran a deliberar fins a arribar a un acord. Llavors, el cas quedarà vist per a sentència.

Tapar la mala olor

Aquest dimecres al matí han declarat els agents de la unitat científica que van recopilar i analitzar les proves. Segons han revelat, van localitzar empremtes de l'acusat en objectes relacionats amb el crim i, sobretot, amb l'ocultació del cadàver. Quan la propietària de la immobiliària que gestionava el pis de lloguer va trucar a l'ara acusat per dir-li que els veïns es queixaven per males olors, l'home va tornar a l'immoble, va entaforar el cadàver dins l'armari i el va precintar amb cinta adhesiva. A més, va llançar dissolvent perquè no fes pudor, va tirar colònia i va cremar barres d'incens. Com a explicació, va dir que s'havien deixat peix i marisc dins el pis que s'havia podrit.