La sala de concerts del Pont de la Barca obté estudis de mobilitat i acústics favorables

Els documents, elaborats l'any passat, es troben ara disponibles per consultar

L'Ajuntament de Girona ha publicat al seu tauler d'anuncis un informe de mobilitat i un altre sobre l'impacte acústic de la futura sala de concerts ubicada al Pont de la Barca amb conclusions favorables.

La sala, que segons el seu promotor Kim Riera portarà per nom Alter, una combinació de les paraules "alternatiu" i "riu Ter", ha obtingut l'oposició dels veïns del barri de Sant Ponç que fins i tot van protagonitzar una recollida de signatures argumentant una pèrdua de llocs l'aparcament, sorolls, inseguretat i un increment dels botellons.

Pel que fa als informes datats del juliol i l'octubre de l'any passat, argumenten que existeix suficient oferta d'estacionament per compensar les 63 places requerides per la sala de concerts segons les normes del PGOU.

En aquest sentit, explica l'informe que només amb els aparcaments del Mercadona i Ocine, l'oferta lliure ja supera aquestes 63 places mínimes i la seva suma en la franja horària de les 19:30h a les 20:30h seria de 93 aparcaments lliures.

Referent a l'impacte acústic, el document afirma que "no es sobrepassaran els valors límits dels nivells d'immissió en l'ambient exterior exigits a la normativa vigent".

Els estudis es podran consultar fins el 15 de setembre i es poden presentar al·legacions.

La sala de concerts

El futur establiment té previst que al seu interior hi hagin cinc barres, tres sales privades i una pista que es trobaran repartides en dues plantes. Encara no hi ha data d'obertura però la intenció de Riera és que es pugui obrir passat aquest estiu.

La programació de la nova sala consistirà en actuacions musicals les nits dels divendres i els dissabtes d'estils diversos, amb intenció de donar oportunitat als grups emergents. Una vegada finalitzada l'actuació, Alter es transformarà en discoteca, amb música de DJs rellevants.

Els dijous a la nit estan reservats a les festes universitàries, divendres a la música electrònica i els dissabtes a propostes més comercials. Pel que fa a l'aparcament no caldrà construir-ne cap perquè podrà aprofitar els del supermercat i el cinema, que no coincidiran els horaris d'activitat. La seva ubicació, apartada del centre, tampoc ha de ser una molèstia pels veïns