Girona tindrà una nova sala de concerts amb capacitat per a 600 persones

Estarà situada al Pont de la Barca i el projecte està a l'espera dels permisos d'Urbanisme

L'empresari Kim Riera impulsa una nova sala de concerts a Girona que pretén ubicar a la zona del Pont de la Barca de Girona. El nou espai, amb una capacitat màxima per a 622 persones, portarà per nom Alter, una combinació de les paraules "alternatiu" i "riu Ter". L'edifici escollit és una nau industrial en desús que antigament s'havia utilitzat com a magatzem durant anys.

A dia d'avui Riera, que ja ha obtingut els informes favorables de mobilitat, Bombers i l'Ajuntament de Girona, resta a l'espera de la reunió de la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat on estudiaran un canvi d'usos provisional i li donaran el vis-i-plau definitiu, moment en que podrà demanar la llicència d'obres i començar amb les tasques d'adequació de l'immoble, de 796 metres quadrats i que no patirà modificacions estructurals.

Com a mesura preventiva, l’Ajuntament ja va aixecar un mur de contenció al seu voltant ja que el local es troba en una zona inundable i que s’ha complementat amb una escala que facilita l’accés al recinte.

Al seu interior l'empresari ha previst instal·lar-hi cinc barres, tres sales privades i una pista que es trobaran repartides en dues plantes. Encara no hi ha data d'obertura però la intenció de Riera és que es pugui obrir passat l'estiu d'aquest any.

La programació de la nova sala consistirà en actuacions musicals les nits dels divendres i els dissabtes d'estils diversos, amb intenció de donar oportunitat als grups emergents. Una vegada finalitzada l'actuació, Alter es transformarà en discoteca, amb música de DJs rellevants.

Els dijous a la nit estan reservats a les festes universitàries, divendres a la música electrònica i els dissabtes a propostes més comercials. Pel que fa a l'aparcament no caldrà construir-ne cap perquè podrà aprofitar els del supermercat i el cinema, que no coincidiran els horaris d'activitat. La seva ubicació, apartada del centre, tampoc ha de ser una molèstia pels veïns.