El PSC rebutja la futura sala de concerts de Girona i demana enderrocar l'edifici

Els socialistes exposen motius mediambientals, normatius i l'oposició veïnal

El PSC de Girona ha mostrat avui el seu rebuig al projecte d'una nova sala de concerts al Pont de la Barca de la mà de l'empresari Kim Riera, que ha d'obrir passat estiu i portarà per nom Alter. Els socialistes han argumentat motius mediambientals, de normativa i l'oposició dels veïns, alhora que també han demanat que s'enderroqui l'edifici que l'ha d'allotjar i donar així compliment a la planificació urbanística del 2012 on es deia que havia d'anar a terra.

Donat també que la ciutat està fent front a una revisió de l'ordenança d’Intervenció Municipal Reguladora de les Activitats de Degustació, Restauració, Espectacles públics i Activitats recreatives i les seves terrasses, proposen que es defineixi un nou model d'oci nocturn abans no s'obri la sala de concerts.

D'altra banda, des del PSC expliquen que la sala llinda amb la Zona d’Especial Protecció de Qualitat Acústica (ZEPQA) corresponent a la Xarxa Natura 2000 com a Riberes del Baix Ter, per la qual cosa l’ordenança municipal reguladora del soroll i les vibracions en prohibiria la seva obertura per a no pertorbar les aus.

Seguidament fan referència al Pla Especial Urbanístic per a la Regulació de l’Ús Recreatiu, el qual estipula que no es pot obrir un model de negoci com aquest a menys de 200 metres d'un establiment d'ús recreatiu, com ara sales de joc i atzar que es trobaria a uns 60 metres.

Els socialistes també fan referència a la seguretat, explicant que abans de la seva obertura seria bo resoldre el problema de la manca d’efectius policials a la nit que pateix Girona. Finalment, també critiquen la "facilitat" amb la que l'equip de govern municipal ha acceptat i atorgat una zona d'aparcament a Alter, posant de relleu que altres equipaments com el Tanatori de Mas Xirgu van haver d'esperar un any per aconseguir-lo.