Els veïns de Sant Ponç prendran mesures contra la nova sala de concerts de Girona

Han creat una comissió jurídica per frenar la llicència d'obertura

Primera acció per part dels veïns pròxims a la futura sala de concerts Alter que obrirà al pont de la Barca de Girona després que ahir es van reunir i decidir crear una comissió jurídica, d'enginyeria ambiental i arquitectura per així frenar la llicència d'obertura del local que podria tenir lloc passat l'estiu.

Mentrestant han decidit també presentar al·legacions a la llicència d'obres que haurien d'iniciar-se després del vistiplau de la Comissió d'Urbanisme i al canvi d'usos de la zona que hauria d'aprovar l'Ajuntament de Girona.

D'altra banda, a nivell ambiental argumentaran que l'obertura de la sala de concerts i discoteca pot posar en perill la fauna de les ribes del Ter que discorren just al darrera fent especial menció a les espècies protegides que hi nidifiquen.

L'associació de veïns també buscarà voluntaris que vulguin aportar idees, unir-se a la comissió de treball creada i protagonitzar accions. La primera d'elles consistirà en una recollida de firmes per mostrar el seu rebuig a l'equipament.

Amb tot, fan incís en el mur de contenció que es va crear per evitar desbordaments del riu arran del temporal Gloria i asseguren que, just en aquell punt, el riu no es va sortir de mare. Consideren que la seva construcció no ha estat per a protegir els veïns i el GEiEG -molt afectat durant aquelles pluges- sinó expressament per a la futura sala.