La 'rave' de Cervià de Ter segueix però ja només queden 50 persones

Els Mossos d'Esquadra mantenen tallats els accessos

La 'rave' de Cervià de Ter (Gironès) va a la baixa i a primera hora del matí ja quedaven una cinquantena de persones, segons han informat els Mossos d'Esquadra. Els agents van rebre la primera trucada alertant de la festa il·legal la matinada del divendres i es calcula que en el moment de màxima afluència s'hi podrien haver reunit fins a 300 persones.

Segons altres informacions a primera hora del matí ja s'ha desmuntat l'escenari i tot porta a pensar que en les properes hores la gent que queda acabarà marxant, però encara no es pot donar per finalitzada. Mentrestant, els Mossos d'Esquadra segueixen tallant els accessos i identifiquen a tots els conductors que abandonen l'espai. A més, els fan tests de drogues i alcoholèmia.

A ritme de la música, la gent segueix desmuntant les tendes de campanya i omplint el cotxe. D’altres ordenen les furgonetes o es renten amb garrafes d’aigua. Un ambient que denota com la festa il·legal està a punt de finalitzar-se després de més de tres dies.

De fet, es preveu que aquesta tarda acabin de marxar les poques persones que queden. Mentrestant, però, els Mossos d’Esquadra mantenen els accessos per carretera tallats. Tots aquells que surten de la festa són identificats i els fan un test d’alcoholèmia i drogues.

Alguns dels assistents a la festa asseguren que es quedaran fins que no marxi la policia. D’altres ja busquen rutes alternatives que els permetin salvar-se del control de Mossos d’Esquadra. Tots ells però manifesten la seva intenció de marxar aquest mateix dilluns.

Baixa el volum de la música

De lluny, la música ja no se sent i això ha donat una treva als veïns dels pobles propers -Cervià de Ter, Sant Jordi Desvalls, Flaçà i Sant Joan de Mollet- que portaven diverses nits sense poder aclucar l’ull. Els alcaldes dels consistoris de la zona asseguraven aquest divendres que se sentien impotents per no poder posar fi a la festa.

Es preveu que aquesta setmana els alcaldes demanin una trobada amb el Departament d’Interior per poder abordar aquest problema.

El propietari del terreny denuncia els organitzadors

El propietari del terreny on s’ha fet la ‘rave’ ha presentat una denúncia contra els organitzadors per haver ocupat l'espai sense tenir-ne el permís. Aquest dissabte l’alcaldessa de Cervià de Ter va poder localitzar-lo per comunicar-li que s’hi estava fent una festa il·legal en la zona propera al riu Ter.