El propietari del terreny de Cervià de Ter on es fa la 'rave' ha denunciat els organitzadors

Els ajuntaments de la zona es reuniran per fer front comú i evitar que es repeteixi

El propietari del terreny de Cervià de Ter (Gironès), on s'està celebrant una 'rave' des de dijous a la nit, ha presentat una denúncia contra els organitzadors per haver ocupat l'espai sense tenir-ne el permís.

Ho ha confirmat l'alcaldessa del municipi, Roser Estañol, que aquest dissabte va poder localitzar-lo per alertar-lo de la festa il·legal que s'havia organitzat al terreny que té al costat del riu Ter.

L'Ajuntament de Cervià i la resta de consistoris de la zona tenen la intenció de fer un front comú i presentar una segona denúncia conjuntament per evitar que es repeteixi. I és que les 'raves' són habituals a la zona. A hores d'ara, es calcula que hi ha unes 250 persones, després que alguns ja hagin marxat. .

A més, els Mossos d'Esquadra continuen controlant els accessos de vehicles per evitar que hi entrin més participants, però no preveuen desallotjar-ho. Els primers en arribar hi van accedir amb vehicles i més tard ho feien camp a través per esquivar els talls.

La festa està situada en una antiga sorrera a tocar del riu Ter, entre Sant Jordi Desvalls, Cervià de Ter i Sant Joan de Mollet. Els ajuntaments de la zona han acordat reunir-se la setmana que ve i fer front comú per denunciar el cas i que no es torni a repetir.

De moment, hi estan d'acord Cervià de Ter, Sant Jordi Desvalls i Bordils, però esperen que també s'hi sumin la resta de municipis de la llera del Ter com Sant Joan de Mollet o Flaçà, entre d'altres.

No poden dormir

Els veïns de la zona s'han queixat de les molèsties nocturnes per la música a tot drap i temen que la 'rave' pugui allargar-se fins dilluns de Pasqua. El tinent d'alcalde de Sant Jordi Desvalls, Marc Amat, ha dit que durant el dia la música està més baixa i no molesta tant, però que a la nit és quan se sent amb més força i no deixa dormir als veïns. A més, l'escenari està col·locat de cara a aquest poble i és un dels més afectats. "No sabem per què no es pot actuar, però suposem que és perquè és una propietat privada i tot apunta que fins dilluns no marxaran".

Ambdós, igual que la resta de veïns, han experimentat el no poder dormir a causa de la música. "Entenc perfectament els veïns. Jo no he dormit en tota la nit pel "xumba-xumba" i penses que si és només una nit d'acord, però si ha de durar fins dilluns...", reconeix Estañol, que diu que sent "impotència" per no poder-hi fer més.

Una de les veïnes de Sant Jordi Desvalls que fa dues nits que no dorm és Margarida Codina. Ironitza i diu que estan "passant una Setmana Santa molt plàcida amb la 'rave' de fons constantment". Un altre veí del municipi, David Comes, afirma que senten "angoixa" per no saber quan acabarà i podran tornar a descansar a la nit. Tots dos veïns no entenen per què no es pot desallotjar.

A pocs quilòmetres, una veïna de Sant Joan de Mollet, Meritxell Fernández, diu que dijous va anar a dormir una mica tard i al cap de poc va començar a sentir la música. De seguida va sospitar que es tractava d'una 'rave', perquè "no és ni el primer any, ni el segon, ni el tercer" que se'n fan a la zona.

Raves constants

I és que, de fet, aquesta mena de festes "són habituals" en diferents parcel·les agrícoles ubicades entre aquests municipis del Gironès. Fa anys que en algun moment passen nits sense dormir, sobretot a l'estiu, per culpa de la música que es pot sentir des de tots els municipis de l'entorn. "Aquesta nit l'he sentit", deia Fernández aquest divendres, que detallava, però que quan molesta més és a l'estiu "perquè tenim les finestres obertes per la calor i amb la música no pots dormir".

En la mateixa línia, el tinent d'alcalde de Sant Jordi Desvalls diu que "l'any passat n'hi va haver una desena". Aquesta vegada, els Mossos van rebre la primera trucada alertant de la festa il·legal a les cinc de la matinada del divendres. Segons detallen, els participants de la 'rave' tenen una actitud pacífica, estan situats en una zona de difícil accés allunyada del nucli urbà i no es planteja cap desallotjament.