Els Mossos controlen els accessos d'una 'rave' a Sant Jordi Desvalls amb un centenar de persones

Una veïna comenta que les festes "són habituals, i a l'estiu no es pot dormir"

Els Mossos d'Esquadra controlen els accessos d'una 'rave' a Sant Jordi Desvalls (Gironès) que congrega entre 80 i 100 persones, uns 40 vehicles. La policia catalana ha rebut la primera trucada alertant de la festa il·legal a les cinc de la matinada.

Segons els Mossos, els participants de la 'rave' tenen una actitud pacífica i estan situats en una zona de difícil accés allunyada del nucli urbà. En concret, es tracta d'una antiga sorrera situada al terme municipal del municipi esmentat a tocar del riu Ter i entre tres poblacions més de la comarca: Cervià de Ter, Bordils i Sant Joan de Mollet. La policia ha barrat els accessos, però no es planteja un desallotjament.

Una veïna de Sant Joan de Mollet, municipi limítrof a Sant Jordi, Meritxell Fernández, ha explicat que aquesta mena de festes a la zona "són habituals". De fet, fa anys que en algun moment passen nits sense dormir per culpa de la música que es pot sentir des de tots els municipis de l'entorn. "Aquesta nit l'he sentit, però quan molesta més és a l'estiu perquè tenim les finestres obertes per la calor i amb la música no pots dormir", ha dit.

Aquesta veïna ha explicat que aquest dijous va anar a dormir una mica tard i al cap de poc va començar a sentir la música. De seguida va sospitar que es tractava d'una 'rave', perquè "no és ni el primer any, ni el segon ni el tercer" que se'n fan a la zona. No obstant, com que encara no fa calor, tenen les finestres tancades i això els ha permès dormir. Pitjor és a l'estiu, amb les finestres obertes, perquè aleshores poden estar dues o tres nits amb dificultats per dormir, "i això és empipador".

La policia catalana ha rebut la primera trucada alertant de la festa il·legal a les cinc de la matinada. Segons els Mossos, els participants de la 'rave' tenen una actitud pacífica i estan situats en una zona de difícil accés allunyada del nucli urbà. En concret, es tracta d'una antiga sorrera situada al terme municipal del municipi esmentat a tocar del riu Ter i entre tres poblacions més de la comarca: Cervià de Ter, Bordils i Sant Joan de Mollet. La policia ha barrat els accessos, però no es planteja un desallotjament.