La 'rave' de Sant Jordi Desvalls augmenta fins a les 250 persones

Els participants hi arriben a peu esquivant els talls viaris dels Mossos d'Esquadra

La festa 'rave' a Sant Jordi Desvalls (Gironès) ha atret a més participants aquest divendres a la tarda. Del centenar de persones que hi havia aquest divendres al matí, s'ha passat a les 250, segons els càlculs dels Mossos d'Esquadra.

Tot i tallar els accessos viaris amb vehicles policials i patrulles, els assistents hi segueixen arribant a peu, i la festa no sembla que hagi de finalitzar durant aquests propers dies festius. La policia ha barrat els accessos, però no es planteja un desallotjament. Segons els Mossos, els participants de la 'rave' tenen una actitud pacífica i estan situats en una zona de difícil accés allunyada del nucli urbà.

La policia catalana ha rebut la primera trucada alertant de la festa il·legal a les cinc de la matinada. En concret, es tracta d'una antiga sorrera situada al terme municipal del municipi esmentat a tocar del riu Ter i entre tres poblacions més de la comarca: Cervià de Ter, Bordils i Sant Joan de Mollet.

Una veïna de Sant Joan de Mollet, municipi limítrof a Sant Jordi, Meritxell Fernández, ha explicat que aquesta mena de festes a la zona "són habituals". De fet, fa anys que en algun moment passen nits sense dormir per culpa de la música que es pot sentir des de tots els municipis de l'entorn. "Aquesta nit l'he sentit, però quan molesta més és a l'estiu perquè tenim les finestres obertes per la calor i amb la música no pots dormir", ha dit.

Aquesta veïna ha explicat que aquest dijous va anar a dormir una mica tard i al cap de poc va començar a sentir la música. De seguida va sospitar que es tractava d'una 'rave', perquè "no és ni el primer any, ni el segon ni el tercer" que se'n fan a la zona. No obstant, com que encara no fa calor, tenen les finestres tancades i això els ha permès dormir. Pitjor és a l'estiu, amb les finestres obertes, perquè aleshores poden estar dues o tres nits amb dificultats per dormir, "i això és empipador".