L’Associació Contra el Càncer inicia el servei de voluntariat a l’Hospital d’Olot

L'acompanyament es fa als pacients ingressats i als familiars

L’Associació Contra el Càncer a Girona i la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa han signat un conveni per instaurar el programa de voluntariat hospitalari al centre. Un projecte perquè els pacients oncològics i familiars ingressats a les unitats puguin disposar d’un acompanyament per part dels voluntaris amb la finalitat de millorar la seva qualitat de vida durant el procés de la malaltia.

Aquest acompanyament té un caràcter transversal: acompanyar al malalt oncològic i la seva família, suplir el cuidador primari en cas de necessitat, suport emocional al pacient i la seva família, assessorament d’ajudes tècniques pel domicili (llits articulats, cadires de rodes, butaques o d’altres), activitats d’animació i entreteniment i derivació a professionals en cas de detectar situacions i necessitats que requereixen la intervenció de personal especialitzat.

Tots els voluntaris reben una formació prèvia i tenen a l’abast totes les eines necessàries per poder fer acompanyaments de qualitat i ajustats a les necessitats de cada pacient i familiar. A més, estan acompanyats i sota la supervisió constant dels coordinadors de voluntariat hospitalari.

68 anys d’experiència en la lluita contra el càncer

L’Associació Contra el Càncer és l’entitat de referència en la lluita contra el càncer des de fa 68 anys. Dedica els seus esforços a mostrar la realitat del càncer a Catalunya, detectar àrees de millora i posar en marxa un procés de transformació social que permeti corregir-les per obtenir un abordatge del càncer integral i multidisciplinari.

Forma part del seu ADN estar al costat de les persones, pel que el seu treball s’orienta a ajudar-les a prevenir el càncer; estar amb elles i les seves famílies durant el procés de la malaltia si se li diagnostica; i millorar el seu futur amb l’impuls de la investigació oncològica.

En aquest sentit, a través de la seva Fundació Científica, l’Associació aglutina la demanda social d’investigació contra el càncer, finançant per concurs públic programes d’investigació científica oncològica de qualitat. A dia d’avui, és l’entitat social i privada que més fons destina a investigar el càncer a Catalunya.

Integra a pacients, familiars, persones voluntàries i professionals que treballen units per prevenir, sensibilitzar, acompanyar a les persones afectades i finançar projectes d’investigació oncològica que permetran un millor diagnòstic i tractament del càncer. A Girona, l’Associació Contra el Càncer està estructurada en 38 delegacions locals, compta amb més de 178 persones voluntàries, 4.536 socis i sòcies i 14 professionals.

Durant el 2020 l’Associació Contra el Càncer a Girona ha atès 993 persones afectades per la malaltia.