Madrenas diu que ja va advertir sobres les dificultats de fer el nou Trueta a Salt

L'alcaldessa s'ha mostrat especialment crítica amb el cardiòleg Ramon Brugada

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, afirma que les dificultats urbanístiques amb els terrenys de Salt (Gironès) on s'ha d'aixecar el nou Trueta i el futur Campus de la Salut "materialitzen reticències que ja vam expressar". En un fil a Twitter, assegura que aquests entrebancs "no poden sorprendre ningú", perquè durant el debat que es va obrir sobre la ubicació de l'hospital, ells ja les van "advertir".

Madrenas ha reiterat l'aposta per Domeny, on ja hi havia lligats acords amb els propietaris i la cessió dels terrenys seria "a cost zero", i s'ha mostrat especialment crítica amb el cardiòleg Ramon Brugada, a qui ha acusat d'haver tingut una actitud "de menysteniment i negació de la realitat" amb la defensa aferrissada per l'opció sud.

El fil que l'alcaldessa de Girona ha escrit a la xarxa social arriba després que ahir l'Observatori del Campus de la Salut, impulsat pel Col·legi de Metges, alertés que les dificultats amb què es troba Salt per comprar els terrenys -aquí, hi ha molts propietaris amb qui posar-se d'acord- estan comprometent el calendari del nou Trueta.

Madrenas assegura que aquests entrebancs "no poden sorprendre ningú", perquè durant el debat que es va obrir sobre les opcions nord (a Domeny) i sud (on es farà ara) ja les van "advertir". "Vam explicar que el procés urbanístic a Girona sud seria llarg i costós, i que aquest era precisament un punt feble respecte l'opció nord", afirma l'alcaldessa.

I aquí, Marta Madrenas recorda que a Domeny ja estava "tot urbanitzat" i que el consistori tenia acords amb els propietaris dels terrenys perquè la cessió es fes "a cost zero". "Això era important i ho vam dir; avui veiem com es materialitzen reticències que vam expressar", diu l'alcaldessa de Girona. I hi afegeix: "Cal rigor quan es part de grans projectes com aquest, i no sempre n'hi va haver en el debat del Trueta".

Precisament, en aquest punt, Madrenas aprofita per carregar contra el cardiòleg Ramon Brugada, que va defensar de manera aferrissada l'opció sud. L'acusa d'haver tingut "actituds de menysteniment i negació de la realitat", i critica que, fins i tot, va deixar entreveure "interessos" quan criticava que el Trueta es pogués aixecar a Domeny. "Al final s'ha de tocar de peus a terra, i l'experiència en la gestió pública s'ha de tenir en compte", afirma Madrenas.

"I això vol dir anys"

L'alcaldessa de Girona no dubta que l'Ajuntament de Salt treballa "amb rigor" i que, per tant, "sap quins són els processos, terminis i eines per tirar endavant un projecte tan important com aquest". "I això vol dir anys", afegeix Madrenas.

Pel que fa als terrenys que formen part de Girona, l'alcaldessa explica que l'Ajuntament ja ha tret a consulta prèvia les diferents opcions per al canvi de planejament que s'hi farà. Madrenas agraeix a l'observatori impulsat pel Col·legi de Metges la tasca que fa i la seva "implicació", i assegura: "Tots treballem perquè el nou Trueta i el Campus siguin una realitat el més aviat possible, i perquè el projecte es materialitzi. L'Ajuntament de Girona ho està demostrant".

Bufar i fer ampolles

L'alcaldessa tanca el fil de Twitter interpel·lant directament el cardiòleg Ramon Brugada. "Qui s'ha d'explicar és qui es va dedicar a fer afirmacions que ara es demostren sense rigor, pensant-se que tot era bufar i fer ampolles". "Les coses no són així; no em sorprèn que ara el mediàtic Ramon Brugada no faci cap fil disparant com ho feia aleshores contra nosaltres", conclou Marta Madrenas.