Es constitueix la comissió de seguiment per a la construcció del nou Trueta a Salt

Inclou membres de Salut i els ajuntaments de Salt i Girona

La comissió de seguiment per a la construcció del nou Hospital Josep Trueta s'ha constituït avui i aquesta inclou representants del Departament de Salut i de la Generalitat, i dels ajuntaments de Salt i Girona. La Comissió té la funció de facilitar la gestió conjunta entre les administracions i coordinar els tràmits urbanístics necessaris amb l’objectiu de promoure la transformació del nou centre hospitalari. En aquesta reunió constitutiva també s’ha nomenat un equip de treball tècnic urbanístic liderat des de la Regió Sanitària de Girona.

La Comissió de seguiment ha estat presidida per la consellera de Salut, Alba Vergés, i integrada pel director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella, i el gerent territorial del CatSalut a Girona, Miquel Carreras. En representació dels ens locals, des de l’Ajuntament de Girona hi ha assistit l’alcaldessa Marta Madrenas i la regidora Eva Palau, així com l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, i el regidor Àlex Barceló.

Aquesta primera reunió constitutiva és un pas més per la implantació del nou campus sanitari a Girona i per avançar en la construcció del nou Hospital Josep Trueta. L’equip de treball tècnic s’encarregarà de fer el seguiment dels tràmits urbanístics de cada ens implicat i d’agrupar les necessitats de tots els actors participants. També haurà de dur a terme l’anàlisi urbanística sobre la ubicació de les diferents necessitats del campus sanitari i la cessió dels terrenys a favor del Departament de Salut.

Per dur a terme aquestes tasques, se celebrarà un mínim de sis reunions anuals ordinàries. L’equip de treball tècnic està format pel delegat territorial del Departament de Salut a Girona, Miquel Carreras; el director de Sector Girona Nord, Josep Carreras; el director territorial a Girona del Departament de Territori i Sostenibilitat, Pere Saló; els arquitectes municipals dels ajuntaments de Girona i Salt, Pep Sola i Andrea Llusent; i els caps de la divisió de Recursos Físics del CatSalut, Martí Ballart, i del Servei Territorial d’Urbanisme a Girona, Jordi Domènech.

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, es mostra satisfet i explica que “la comissió de seguiment que avui posem en marxa serà una eina clau per facilitar la coordinació entre totes les administracions implicades per fer realitat el nou Trueta i el campus de salut de la Regió Sanitària de Girona que s’aixecaran a l’entorn de l’Hospital Santa Caterina, al sector sud de Salt, al límit amb el terme de Girona”.

Viñas afegeix que “continuem avançant per resoldre la reivindicació històrica de la demarcació, dels gironins i gironines, per tal de disposar d’un nou Hospital Josep Trueta que cobreixi les necessitats assistencials del territori i, juntament amb el campus de salut, convertir tot el clúster en un referent a nivell nacional”.