Un any després de l'anunci del nou Trueta la CUP denuncia que ''no s'ha fet res''

La formació alerta que en el darrer pacte de Govern ni se'n feia menció

El juliol del 2020 el govern de la Generalitat (format per Junts per Catalunya i ERC) va fer oficial l’acord segons el qual el nou Trueta s’ubicaria a Salt, on es construiria un gran campus sanitari.

Aquell acord pretenia desencallar un endarreriment històric, de gairebé 20 anys, d’aquest projecte tant ambiciós que hauria d’estar totalment acabat el 2028, però d’ençà d’aquella signatura no se n’ha sabut res més. De fet, la CUP ja va denunciar fa dos mesos que l’acord de govern al que van arribar Junts i ERC per formar l’actual govern no incloïa el nou Trueta, fet que els cupaires consideraven simptomàtic de la poca priorització de la sanitat pública i les comarques gironines amb la que naixia el nou Govern.

A hores d’ara no se’n sap res més, fet que preocupa a la CUP, pel que el diputat gironí Dani Cornellà ha interpel·lat al Parlament de Catalunya per a que faci públic quines actuacions s’han fet des del Govern i el Departament de Salut des que es va decidir l’emplaçament definitiu. En paraules del diputat: “creiem que no s’està treballant per accelerar el procés de construcció del nou Trueta. Cal que es sigui transparent amb el calendari d’actuacions que permetran arribar al 2028 amb la feina feta”.

A més, la formació independentista ha rebutjat la manera de fer en relació a aquest assumpte, que ja ve marcat per un procés de negociació per la ubicació entre els dos partits que consideren opac. La CUP també ha exigit mesures encarades a dotar el projecte de mecanismes de participació i feina conjunta. En aquest sentit proposen crear un espai de treball conjunt de totes les parts implicades en el nou campus de salut: els agents de salut, els treballadors i la Universitat de Girona; acceptar la participació de tots els grups parlamentaris en el procés d’elaboració del projecte; i dotar tot el procés d’eines de transparència i informació cap a la ciutadania, que ha de poder participar de l’elaboració i desenvolupament posterior del nou Trueta.