Aproven l'exempció fiscal de les beques dels orfes de l'accident de Germanwings on van morir deu gironins

Els orfes podran recuperar l'IRPF de les ajudes que l'Estat els ha cobrat fins ara

El govern espanyol ha inclòs al decret de mesures anticrisi l'exempció fiscal de les beques que Lufthansa lliura als orfes de l'accident aeri de Germanwings, tal com es va comprometre la setmana passada la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, arran d'una interpel·lació de Junts al Congrés. L'exempció fiscal era una de les peticions de l'Associació d'afectats del vol 9525 de Germanwings estavellat als Alps on van morir deu gironins, que retreia al govern espanyol que cobrés l'IRPF de les beques, contràriament al que havien fet altres governs com l'alemany.

Dimarts passat el Congrés va aprovar per unanimitat una moció de Junts que instava el govern espanyol a retornar els impostos cobrats fins ara als orfes de l'accident del 2015. Aquest dimarts l'executiu espanyol ha aprovat la modificació de la Llei de l'IRPF per incloure-hi una disposició addicional que declara "exemptes les quantitats rebudes pels familiars de les víctimes" de l'accident en concepte de responsabilitat civil.

També hi inclou "les ajudes voluntàries satisfetes per la companyia aèria afectada o per una entitat vinculada a aquesta última", de manera que engloba les beques per a estudi que Lufthansa dona als orfes de les víctimes. A més, tal com demanava la moció de Junts aprovada per unanimitat, "els afectats que han declarat aquestes quantitats podran demanar la devolució corresponent, fins i tot si ho han fet abans de l'exercici 2021".