Nou gironins entre les víctimes de l'accident de GermanWings

La majoria es dirigia a la fira Anuga FoodTec de Colònia

(Actualitzat 21:01h)

Almenys vuit gironins viatjaven a l'avió de Germanwings que s'ha estavellat aquest matí als Alps francesos. Alguns d'ells eren directius i treballadors d'empreses que anaven a la fira Anuga FoodTec, la de referència del sector alimentari, que se celebra a Colònia.

Les primeres comprovacions apunten que serien dues treballadores de l'empresa Inoxpa de Banyoles que tenien assignat l'estand C081 a la fira i també Carles Milla, el director general de Mimasa. Aquesta empresa, amb seu al polígon de Cornellà del Terri que tenia assignat l'estand F040, es dedica a fabricar maquinària de rentat industrial. Al mateix municipi també hi ha una altra firma del sector, Dinox SL, que enviava un directiu a Colònia. Es tracta d'Àngel Montaner, un dels socis i veí d'Amer (Selva), que també ha agafat l'aparell sinistrat de l'aerolínia alemanya. La mostra començava avui i s'allargava fins divendres.

La identitat d'una de les treballadores de l'empresa de Banyoles són Mireia Serrat, de 42 anys i directora comercial. També hi viatjava la dona del director general, veïna de Porqueres.

Dins la representació empresarial gironina que anava a l'Anuga FoodTec també hi havia un directiu de Jo-Bex-Man SL, de la Cellera de Ter (Selva). Aquest empresari, Josep Borrell, era veí d'Anglès (Selva). Qui també viatjava a la fira hi havia Anna Sorribas, veïna d'Olot, que treballava en una empresa del sector ubicada al Parc Científic i Tecnològic de la UdG.

La mostra, que tenia lloc a Colònia, només es troba a 60 quilòmetres de distància de l'Aeroport de Düsseldorf i a 50 minuts de trajecte en cotxe.

Per últim, entre les víctimes gironines que viatjaven a l'aparell estavellat als Alps francesos hi havia un jove de 35 anys de Girona, Jordi Motjé. És fill d'un conegut enginyer vinculat a l'Ajuntament de Girona que durant molts anys va ser responsable del parc de la Devesa. També hi viatjava Ariadna Falguera, de 33 anys, veïna d'Olot i llicenciada en Administració i Direcció d'Empreses qui, alhora, és la muller del cap de gabinet del líder d'ERC, Oriol Junqueras. També hi havia Sandra Arribas, directora d'exportacions i màrqueting de l'empresa, que investiga, fabrica i comercialitza ingredients i additius alimentaris. Arribas, nascuda a Campdevànol (Ripollès), residia des de feia poc temps a Sant Gregori (Gironès).

La companyia ha facilitat un telèfon espanyol pels familiars de les víctimes, el 900808890


Comunicat de l'Ajuntament d'Olot

El consistori de la capital de la Garrotxa ha emès un comunicat on ha volgut expressar el seu suport a les famílies de les víctimes i ha convocat un ple extraordinari per demà a les vuit del matí on la corporació mostrarà novament aquest suport.

Finalment s'ha programat un minut de silenci davant de l'Ajuntament a les dotze del migdia.

Condol al Consell Comarcal de la Selva

El Consell Comarcal de la Selva farà un minut de silenci demà a les dotze del migdia en record a les víctimes.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha mostrat el seu condol i tot el suport als familiars.