Hi hauria 45 passatgers espanyols entre els accidentats a l'avió estavellat als Alps francesos

Es desconeix si hi ha supervivients però Holland ho descarta

Un avió que cobria la ruta entre Barcelona i Düsseldorf s'ha estavellat aquest dimarts la matí als Alps francesos, a la localitat de Barceloneta de Provença dins la regió de Provença-Alps-Costa Blava, segons informa Europe 1.

Es tracta d'un Airbus 320 de la companyia Germanwings que transportava 142 passatgers i sis membres de la tripulació. Segons la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaria, hi hauria 45 passatgers amb cognoms espanyols i dos nadons.

Es desconeix si hi ha supervivents malgrat el president francès, François Hollande, apunta que "no hi hauria supervivents".

L'aparell pertany a la companyia de baix cost de Lufthansa, Germanwings- Segons informa Europe 1, l'avió ha sortit de l'Aeroport del Prat a les deu del matí i ha desaparegut dels radars a un quart de dotze del migdia. Els equips de rescat francesos es dirigeixen a la zona.

L'avió s'hauria estavellat al massís de l'Estrop, a la localitat de Prads-Haute-Bléone. L'aparell A320 de German Wings tenia 24 anys.

Hollande ha admès que la zona de l'accident és "de difícil accés". El ministeri de l'Interior ha confirmat que han localitzat "restes" de l'avió a la regió de Barcelonnette, i que s'han mobilitzat "importants mitjans" com helicòpters. Les restes estan a uns 2.000 metres d'alçada. Les autoritats franceses han fet una crida perquè la població no s'acosti a la zona de l'accident.

Segons els registres de l'avió que es poden consultar al web Flightaware.com, la nau ha començat a perdre velocitat i alçada a partir de les 10:30h i s'ha estavellat a les 10:35h, moment en que ha deixat d'emetre senyal.

Actualització:Hi haurien gironins entre les víctimes de l'accident de GermanWings