Les víctimes de Germanwings retran homenatge a la Sagrada Família el 27 d'abril

Joana Ortega diu que els catalans tenen la "necessitat d'expressar públicament el sentiment de condol" als familiars

L'acte d'homenatge a Barcelona a les víctimes del vol de Germanwings del 27 d'abril es farà a la Sagrada Família a les sis de la tarda. Així ho ha confirmat des de Colònia la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, que aquest divendres ha assistit al funeral institucional organitzat en aquesta ciutat d'Alemanya.

"La societat catalana també té la necessitat d'expressar públicament aquest sentiment de condol, de recolzament i d'ajut", ha assegurat Ortega en declaracions a la premsa. La vicepresidenta ha descrit la cerimònia a la catedral de Colònia com a "molt humana, molt terrenal" i com un ajut pels familiars per "anar paint una situació tan brutal com aquesta". La vicepresidenta ha assegurat que la cerimònia de Colònia "ha estat molt emotiva".

"Els familiars agraeixen poder fer aquestes mostres de condol", ha explicat en declaracions a la premsa des d'Alemanya, i poc després d'acabar una trobada amb alguns dels familiars de les víctimes que s'han desplaçat fins a la ciutat.

Ortega ha indicat també que la cerimònia, oficiada pel cardenal Woelki, "ha estat molt humana, molt terrenal" i ha respost a les "preguntes i els temors" que tenen els familiars, i que "avui han sortit a la llum". Segons la vicepresidenta, activitats com la d'aquest divendres a Colònia ajuden a què "els familiars vagin acceptant i paint una situació tan brutal com aquesta, que en un instant es perdin tantes vides humanes i et canviï la vida". Per Ortega, el funeral "ha arribat molt al cor" dels assistents.

La vicepresidenta ha confirmat que Barcelona organitzarà també l'homenatge a les víctimes el 27 d'abril a la Sagrada Família. "Estem acabant de treballar els detalls conjuntament amb les famílies", ha indicat Ortega, que ha remarcat que es vol "donar resposta" a les seves necessitats. Segons ella, es tractarà d'un "homenatge a les persones que van perdre la vida, i de reconeixement i acompanyament del dol als seus familiars".

Ortega també ha explicat que les autoritats franceses estan treballant "amb molta diligència i la màxima rapidesa" per identificar les restes de les víctimes i poder-les donar als seus familiars. "Però són feines que requereixen temps i cura", ha precisat, indicant que espera que les tasques d'identificació estiguin llestes en "dues o tres setmanes".