Pujola denuncia l'Ajuntament de Girona al jutjat perquè Cs recuperi el grup municipal ''usurpat a traïció''

La regidora exhibeix documents per demostrar que ara cobra menys que al 2019

La regidora Míriam Pujola ha portat l'Ajuntament de Girona al jutjat per reclamar que Ciutadans (Cs) recuperi el grup municipal i se li retornin els drets "usurpats a traïció". Subratlla que el sou i els dos assessors a mitja jornada són "una restitució parcial", perquè continua com a regidora no adscrita tot i tenir carnet de Cs.

Per això, ha interposat un recurs per vulneració de drets fonamentals al contenciós, reclamant que s'apliqui allò que marca el cartipàs aprovat el 2019. Pujola també ha criticat amb duresa el portaveu de Guanyem, Lluc Salellas, acusant-lo de ser "un pallasso" i "difondre falsedats" vinculant el seu sou amb el vot a favor del contracte de neteja. A més, sosté que ara cobra 300 euros menys que a l'inici del mandat.

Pujola va passar a ser regidora no adscrita al setembre, quan l'aleshores portaveu del grup Daniel Pamplona (a qui Cs ja ha fet efectiva l'expulsió del partit) la va fer fora. Pujola subratlla que aquesta va ser una maniobra "amb mala fe", que no va seguir "cap procediment reglat" i que, a més, "va comptar amb la connivència de l'Ajuntament".

Des de llavors i fins al mes de gener, quan se li va aprovar una dedicació parcial, Pujola ha explicat que només cobrava per assistència al ple. Entremig, Cs va reclamar per via administrativa que el consistori mantingués el grup municipal, i fins i tot va sol·licitar mesures cautelaríssimes al jutjat (que va desestimar-les al·legant que el procediment havia d'anar per via ordinària).

Ara, l'afer ha acabat convertint-se en un litigi per vulneració de drets fonamentals. Pujola ha explicat que va interposar-lo davant del contenciós aquest 11 de febrer, reclamant que es restitueixin "tots i cadascun dels drets aprovats pel cartipàs del 2019".

La clau de volta del contenciós és, sobretot, que Cs torni a tenir grup propi dins l'Ajuntament de Girona. Perquè Pujola ara mateix ha recuperat el sou i els dos assessors a mitja jornada. Però això sí, com a regidora no adscrita.

"Per a nosaltres això no és suficient i no és la situació que considerem legal; Pujola ha de ser la portaveu del nostre partit, i nosaltres tenim dret a recuperar el grup municipal, amb tots els drets associats que comporta", ha subratllat el portaveu provincial de Cs, Héctor Amelló. I ha afegit: "No ens serveix que ens diguin que, perquè estigui callada, li donaran dedicació i assessors; volem recuperar el nostre grup municipal i, com ja ha passat a Lleida, estem segurs que també acabarà essent així a Girona".

300 euros menys

En paral·lel a anunciar la interposició del contenciós, Pujola no s'ha estat de carregar contra el portaveu de Guanyem Girona, Lluc Salellas. La regidora l'ha acusat "d'escampar falsedats" vinculant el seu sou i els assessors amb el vot a favor del contracte de neteja. "Ha mentit i ha muntat un circ per acabar essent ell el pallasso", ha afirmat.

Pujola ha subratllat que va decidir avalar el nou contracte de neteja després de negociar amb l'equip de govern, i que s'introduïssin millores que havia proposat Cs. Per exemple, més serveis de recollida de fulles, incloure els parcs infantils al contracte o crear una comissió, formada pels grups polítics i tècnics, per fer-ne seguiment.

A més, la regidora també ha tret documents per subratllar que, de fet, ara cobra 300 euros menys que al 2019. Amb el cartipàs, i quan formava part del grup de Cs, se li va assignar una dedicació mínima de 23 hores setmanals i un sou de 14.517,30 euros. Ara, aquest gener, ja com a no adscrita, se li va assignar una dedicació mínima de 16 hores setmanals i 14.202,72 euros. "Per tant, cobro menys que allò aprovat al 2019; un cartipàs que, vull recordar, va tirar endavant amb els vots de Guanyem Girona i, per tant, també de Lluc Salellas", ha conclòs.