Guanyem Girona estudia denunciar l'acord entre el govern i Pujola pel contracte de neteja

Salellas acusa la militant de Cs de votar "a canvi de diners''

Guanyem Girona consultarà amb un equip jurídic l’acord entre el govern gironí (JxCAT i ERC) i la regidora militant de Ciutadans, Míriam Pujola, per aprovar el contracte de la neteja i de la gestió de residus. “Ens volem mirar amb calma l’acord que es va consolidar dilluns al ple. Si es demostra que Pujola va votar a favor de la licitació del nou contracte d'escombraries a canvi de millores econòmiques personals, podríem estar parlant d’un cas greu”, ha assenyalat el cap de l’oposicó, Lluc Salellas.

Al ple municipal que es va celebrar dilluns es va aprovar la licitació del nou contracte de neteja, per valor de més de 180 milions d’euros (MEUR). Finalment, el vot de la regidora militant de Cs, actualment regidora no-adscrita però que manté el carnet i el suport del partit, va permetre que tirés endavant. Minuts després el ple votava d’urgència una modificació del cartipàs en el qual es canviava la categoria com a regidora de Pujola, que passava a cobrar més de 14.000 euros anuals i se li oferia un assessor.

Guanyem ha definit de “mercadeig polític” aquest intercanvi. “S’està premiant una política molt nociva. Si Guanyem es dividís en sis regidors no-adscrits passarien tots a cobrar aquest sou? Se’ns assignarien 6 assessors?”, s’ha preguntat Salellas. Actualment Guanyem disposa d’un regidor alliberat pel consistori i de dos assessors.

Des de Guanyem dedicaran les properes setmanes a estudiar amb un equip jurídic si l’acord pot haver incorregut en algun tipus d’il·lícit penal. “La gravetat dels fets reclama calma però és imprescindible arribar al fons de la qüestió”.

Una desorientació política

Finalment, Guanyem ha fet una valoració política de les últimes aliances del govern. Per al principal partit a l’oposició, recórrer reiteradament a pactes amb els regidors de Ciutadans és una prova “d’un govern a la deriva” i que “impossibilitat fixar un rumb de futur per a la ciutat de Girona”, ha explicat la també regidora Cristina Andreu.

 “Girona necessita un model de ciutat que vagi acompanyat de mesures progressistes, ecologistes i equitatives. Si el teus company de viatge són regidors Ciutadans és impossible arribar a bon port”, ha reblat fent referència a que el passat octubre va ser l’altre exregidor de Cs, Daniel Pamplona, qui va permetre aprovar el pressupost i les ordenances del 2022.                

Per acabar Andreu s’ha dirigit directament a ERC, que forma govern amb Junts: “Esquerra Republicana de Girona ha de revaluar quines són les polítiques d’aliances. No poden seguir fent de comparsa de Madrenas ni avalant pactes amb Ciutadans”.