C's anuncia un preacord a Girona per aprovar el nou contracte de neteja

El pacte inclou un repartiment diferent del servei per barris i una partida extra de 30.000 euros

El grup municipal de Ciutadans a Girona ha anunciat que té un preacord amb el govern de la ciutat (JxCAT i ERC) per aprovar el nou contracte de neteja, que va quedar encallat en el ple del passat mes d'octubre.

El partit ha explicat que el pacte amb l'executiu de Marta Madrenas és un acte de "màxima responsabilitat" i de "política útil". La portaveu del partit, Míriam Pujola, ha revelat una sèrie de condicions que s'han negociat i que, a falta de posar-ho negre sobre blanc en el plec de condicions, el govern municipal ha acceptat.

Entre elles, hi ha un repartiment diferent del servei als barris, una dotació de 30.000 euros per neteges excepcionals o la instal•lació de cartells amb el telèfon de l'empresa i la bústia de queixes en parcs infantils.

Això comportarà, per exemple, la creació d'una taula de seguiment que presidirà Madrenas. Per la seva banda, Pujola, ha explicat que també han demanat que els GPS que portaven fins ara els treballadors a sobre es col·loqui ara als cabassos de recollida de la brossa. També s'especifica que les faltes de consideració cap a algun treballador passin a ser totes de caràcter greu i no lleu com fins ara.

Un dels punts que Pujola destaca com a més rellevant, és la creació d'un fons de 30.000 euros que es farien servir en casos excepcionals. La portaveu també assenyala que han aconseguit el compromís de redefinir la neteja dels barris i que es reparteixi de tal manera que no quedi cap barri més afectat per la brutícia.

A més, està prevista la instal•lació de cartells en els parcs infantils amb el número de telèfon de l'empresa de neteja i un correu electrònic que servirà de bústia de queixes, en cas que hi hagi una denúncia per part dels ciutadans. "Ens hem trobat parcs amb xeringues i ampolles de botellots. Així el ciutadà sap a qui adreçar-se", explica la regidora que considera l'acord un "acte de gran responsabilitat institucional" per part de Ciutadans.

No està tancat

Cal tenir en compte, però, que aquest principi d'acord que han arribat Ciutadans i el govern municipal de Girona està pendent que s'inclogui en el plec de condicions. En aquest sentit, Pujola ha advertit que si no ho veuen reflectit no donaran suport i "el contracte de neteja seguirà encallat". La regidora també ha assenyalat que els canvis que han demanat no comporten una modificació del cost del contracte ja que "jurídicament no és possible".

El principal partit de l'oposició ha carregat contra el pacte entre l'executiu municipal i Ciutadans i acusa Madrenas de "mirar cap a la dreta". En un comunicat, Guanyem ha lamentat l'actitud d'Esquerra –soci de Madrenas- perquè considera que "fa de crossa" de Junts en els pactes amb Ciutadans.