Girona destinarà la Casa Pastors a usos turístics un cop es traslladi l'Audiència

L'arquitecte municipal ha revisat l'edifici, que no té danys estructurals, i el consistori preveu fer-hi obres a partir de l'any vinent

La Casa Pastors de Girona ha acollit les últimes dècades les dependències de l'Audiència Provincial. L'edifici era de titularitat del Govern però, quan l'ajuntament va cedir terrenys per construir el nou Palau de Justícia a la zona de la Devesa-Güell, la Generalitat va donar la meitat de l'edifici a l'ajuntament.

Segons la regidora d'Hisenda -responsable també dels aspectes de Patrimoni-, Maria Àngels Planas, hi ha un acord pendent de formalitzar pel què fa a la titularitat de l'altra meitat de l'edifici. Planas ha explicat que la Generalitat té previst cedir la seva part al consistori a canvi d'un "preu simbòlic" que encara s'ha d'acabar de tancar. Les previsions del consistori són signar aquest conveni en un màxim de tres mesos.

Un cop l'edifici sigui totalment municipal, l'ajuntament té la voluntat de destinar-lo a usos turístics. "Ha de servir per atraure visitants a Girona i convertir-lo en un altre motor econòmic i social per a la ciutat", ha explicat Planas. De moment, el govern municipal no ha acabat de decidir quin ús concret donarà a les dependències, situades en un lloc estratègic just als peus de la Catedral, en ple Barri Vell.

Sense danys estructurals

L'arquitecte municipal ja ha visitat l'edifici i ha descartat que hi hagi danys estructurals. D'altra banda, està acabant d'enllestir un informe que permetrà a l'ajuntament avaluar la inversió que ha de fer en l'edifici per adaptar-lo. "No creiem que ens haguem de gastar massa diners perquè no calen obres importants, només adaptar l'espai als nous usos", ha avançat la regidora. L'edifici té moltes divisions internes ja que, fins ara, ha acollit multitud de despatxos. Per això, Planas creu que només caldrà tirar a terra alguns envans per adaptar l'espai per als nous usos.

De fet, els primers trasllats cap al nou edifici començaran a partir del juliol i el propi president de l'Audiència, Fernando Lacaba, va explicar dimarts que el nou Palau de Justícia no estarà totalment operatiu fins a l'octubre. Per això, l'ajuntament calcula que fins el 2013 no començaran les obres per adaptar l'edifici a la seva nova funció. El pressupost d'aquest any ja preveia una partida de 30.000 euros per si calia fer algun estudi en cas que hagués calgut fer obres en profunditat.