El PSC vol fer visitables nous espais de la Catedral, Sant Fèlix i la Casa Pastors

La candidata, Pia Bosch, assegura que al Barri Vell de Girona "s'explica la història d'Europa"

L'alcaldable socialista considera que no s'explica prou bé el patrimoni que té la ciutat ni es potencia que a través de les seves restes és capaç d'explicar la història d'Europa. "Per aquí hi passaven els romans, entraven per aquella porta i passaven per aquestes pedres", ha explicat Bosch que creu que cal potenciar aquest triangle que formen les restes romanes amb la catedral, Sant Fèlix i el call jueu. Pia Bosch assegura que encara hi ha molts espais tancats al públic i que, en canvi, són immensament atractius per al turisme.

Bosch proposa desenvolupar el pla director de la Catedral i creu que seria un element "molt interessant" instal·lar-hi un ascensor per acabar de fer accessible la visita a una nau gòtica "única al món". A més, proposa aprofitar la Casa Pastors, que actualment acull l'Audiència de Girona, per fer un centre d'interpretació del Barri Vell que transmeti clarament la importància del patrimoni de la ciutat als visitants.

El PSC ha presentat aquest dimecres les propostes en matèria de turisme que tenen com a objectiu promoure "decididament" la marca Girona al món. Així, els socialistes busquen desestacionalitzar el turisme. Entres les propostes hi ha impulsar un pla estratègic de turisme per implicar tota la societat i també instar el Govern perquè compleixi els compromisos amb l'aeroport.

Pia Bosch vol explotar la capitalitat de Girona estrenyent llaços amb altres ciutats com Figueres o Barcelona sense oblidar potenciar la proximitat amb la Costa Brava. També es compromet a potenciar el Patronat de Turisme i col·laborar amb ciutats del sud de França per atraure inversions i talent.

Amb la voluntat de buscar la implicació de tothom, al candidata proposa crear una comissió amb representants del turisme, la gastronomia, la cultura i el comerç per dissenyar paquets de turisme cultural, gastronòmic, esportiu, d'oci o de salut. "Farem de la gastronomia i la restauració un atractiu turístic de la ciutat encara més gran", proposa el PSC.

Relacionat amb el turisme, Pia Bosch també vol fer una ciutat "més oberta al món que mai" potenciant l'aprenentatge d'idiomes al conjunt de la ciutadania i rellançant el turisme de fires i congressos. Tot plegat, són mesures que busquen situar més al món Girona i convertir la ciutat en Patrimoni de la Humanitat de la Unesco.