ERC vol convertir la Casa Pastors en un Ateneu Ciutadà que 'doni vida cultural al Barri Vell' de Girona

Palmada diu que l'Auditori i el Teatre Municipal han d'estar oberts més dies a disposició d'artistes gironins

La Generalitat de Catalunya està acabant de construir la nova Audiència de Girona que permetrà deixar alliberades les instal·lacions actuals, situades enfront de la Catedral, al cor del Barri Vell. El Govern i l'Ajuntament de Girona han acordat cedir l'espai al consistori i acordar què s'hi pot fer. En aquest sentit, ERC vol que siguin unes instal·lacions a disposició dels ciutadans i que sigui punt de trobada d'entitats, estudiants (la Universitat de Girona està ben a prop) i moviments culturals que puguin usar l'espai per fer xerrades, presentacions de llibres, projeccions de cinema o d'altres activitats de caire cultural. "Volem omplir de vida cultural el Barri Vell i no només de turistes", ha dit Palmada.

Palmada ha criticat altres propostes com les del PSC i PPC que volen destinar l'edifici a usos turístics i ha dit que ho troba una "bestiesa". Respecte de la proposta del PSC de fer-hi un centre d'interpretació del Barri Vell, la candidata republicana ha assegurat que "la Catedral i el call s'expliquen sols" i, respecte la proposta del PPC de encabir-hi les oficines de turisme, ha dit que l'edifici "ha d'estar ple de ciutadans i no de funcionaris".

A més, la candidatura d'ERC ha reclamat que tant l'Auditori com el Teatre Municipal "estigui a disposició dels artistes gironins". Segons ha denunciat Gemma Clarissó, membre de la llista, el Teatre Municipal exhibeix, en gran part, obres de companyies foranes i, en canvi, ERC proposa que hi hagi companyies gironines estables que en puguin fer ús de l'equipament per a assajar i produir espectacles que es puguin exportar "sota la marca Girona".

El mateix proposa ERC per a l'Auditori. Segons ha dit Palmada, l'ajuntament cobra uns preus iguals per a tothom que vol llogar l'espai. Per això, la candidata considera que s'ha de fixar un varem diferent per a les entitats de la ciutat perquè en puguin fer ús a preus més "raonables". "Els ciutadans de Girona ja l'han passat l'Auditori", ha recalcat l'alcaldable que creu que tant el Teatre com l'Auditori "estan massa dies tancats".

D'altra banda, un altre membre de la candidatura, Pau Marquès, ha demanat que els locals que programen activitats culturals i concerts s'adaptin als horaris europeus i avancin les actuacions.