L'Orquestra de Cambra de l'Empordà continuarà fent concerts mentre músics i Patronat negocien

Les dues parts inicien un calendari de reunions per trobar una solució consensuada a un conflicte que dura des de fa mesos

Els músics de l'Orquestra de Cambra de l'Empordà (OCE) van fer una denúncia pública de la seva situació la setmana passada. Segons van relatar, feia setmanes que volien asseure's amb el Patronat de la Fundació però no van aconseguir-ho. Per això, van optar per demanar la dimissió del director i del patronat en considerar que són els responsables de la situació de l'OCE.

Segons van explicar, gairebé la meitat de la plantilla està treballant sense contracte laboral i la resta està sotmès a les condicions de l'ERO, que els redueix un 70% la plantilla. A més, van denunciar que el director, Carles Coll, i els seus dos fills -en plantilla a l'orquestra- cobren més que tots els músics junts.

L'endemà, el sindicat UGT va denunciar que un dels treballadors que havia participat a la roda de premsa havia estat acomiadat de manera fulminant. El responsable de la Federació de Serveis de la UGT a les comarques gironines, Joanjo Morales, va explicar que l'empresa havia al·legat motius econòmics però que, segons la UGT, era un cas de "persecussió sindical". Per això, la UGT ha denunciat el cas davant des jutjats. Davant d'aquest fet, els músics van convocar una vaga indefinida que havia de començar aquest dijous.

Les primeres converses van començar dimecres i les dues parts es van donar 48 hores per negociar. Aquest dijous, hi ha hagut una primera reunió que ha acabat amb un principi d'acord. "El més important és que l'orquestra segueixi endavant i això és el que volem tots", han explicat fonts del patronat. Per part de la UGT, Morales ha reconegut que han decidit cancel·lar la vaga i que han vist en l'altra part "disposició de dialogar". "Ens ha costat cinc mesos aconseguir aquesta reunió però pensem que les negociacions poden anar bé", s'ha mostrat esperançat Morales. Les dues parts es tornaran a trobar a mitjan juny i ja hi haurà el primer intercanvi de propostes.

L'anunci de la vaga ha obligat a suspendre una actuació que l'OCE tenia prevista per al divendres al pati de la Diputació de Girona amb motiu de 'Girona, temps de flors'. A partir d'aquest acord, però, tot el calendari de concerts es manté intacte.