El director de l'Orquestra de Cambra de l'Empordà no dimitirà

Carles Coll nega irregularitats en les contractacions dels músics

Els músics de l'Orquestra de Cambra de l'Empordà (OCE) han demanat públicament aquest matí la dimissió del seu director i gerent de la fundació, Carles Coll, i la dissolució del Patronat per la "mala gestió" i per la falta de voluntat per regularitzar de forma definitiva les condicions laborals d'alguns dels treballadors.

Coll ha sortit al pas de les acusacions i ha negat que hi hagi irregularitat. A més, ha afirmat que no pensa dimitir, tot i que s'ha mostrat a dialogar amb els músics. "Les seves declaracions m'han caigut com un gerro d'aigua freda", ha dit sorprès Coll, que ha assegurat que faran "tot el possible" per tirar endavant la formació.

En canvi, Coll sí ha reconegut una de les acusacions que els músics han denunciat aquest matí. Segons ha explicat, un dels músics va quedar retingut a la Jonquera quan Segons ha explicat, va ser un "cas puntual" d'un músic que sortia del país amb la resta de l'orquestra per fer una gira. "Aquesta persona tenia caducat el permís de residència, amb la mala sort que hi havia controls exhaustius a la frontera per la Cimera del BCE que hi havia a Barcelona", ha lamentat.

Per altra banda, ha assegurat estar disposat reunir-se amb els músics per "intentar calmar els ànims" i ha lamentat que s'hagi optat per donar a conèixer uns fets "sense donar tota la informació". "Això s'ha d'arreglar", ha dit Coll, que ha assegurat que és "el primer interessat" en que hi hagi "pau i bones maneres" a la formació.

Hores abans, músics de la formació han denunciat que el director i dos fills seus en plantilla cobren més que els salaris dels dotze músics junts, un fet que consideren del tot "desproporcionat". Immersos en un ERO que els redueix la jornada en un 70%, els músics s'han queixat perquè diuen que porten dies intentant reunir-se sense aconseguir-ho amb alguns dels seus membres per parlar del que consideren "irregularitats" i "falta de transparència".