Els músics de l'Orquestra de Cambra de l'Empordà desconvoquen la vaga

Els músics volen que es readmeti el treballador acomiadat i continuen demanant la dimissió del director-gerent

"Volem esgotar la via del diàleg", explica el responsable de la Federació de Serveis de la UGT a les comarques gironines, Juanjo Morales, que està assessorant els treballadors de l'orquestra. Encara no saben amb quins membres del patronat es reuniran ni tampoc el dia però esperen poder arribar a un acord.

Si no és així, convocaran de nou una vaga indefinida que inicialment estava prevista a partir de demà dijous però que s'ha decidit desconvocar a l'espera de com vagin les negociacions. Aquest és l'acord a què s'ha arribat durant la mediació que s'ha fet a la seu del Departament d'Empresa i Ocupació a Girona. Els treballadors mantenen les reivindicacions que van demanar públicament la setmana passada, on demanaven la dimissió del director i gerent, Carles Coll, a qui acusaven de no haver sabut gestionar la delicada situació en què es troba l'orquestra. Des del gener, es va acordar un ERO que suposava la reducció de la jornada laboral dels músics un 70%, passat de 40 a 12 hores setmanals.

Els treballadors també denunciaven irregularitats en la contractació i que els salaris del director i dos fills seus, també en plantilla, eren superiors a la suma de totes les nòmines dels músics, un fet que trobaven del tot "desproporcionat", tenint en compte la situació actual. Hores més tard, el director va assegurar que "estava molt tranquil" i que no pensava dimitir i que calia arribar a una solució. En referència a les acusacions d'"irregularitats" en la contractació, Coll ho va negar i va dir que les informacions que havien donat a conèixer els treballadors no eren correctes.

Un concert gratuït a la Rambla de Girona

Aquest dimecres al matí s'ha fet el primer concert popular gratuït dels música de la Fundació Orquestra Cambra de l'Empordà inclòs en la campanya 'Quina Europa volem?', on es demana que el director de l'orquestra retorni la medalla al mèrit Europeu que se li va atorgar. Està previst que en facin un altre a Barcelona i a Figueres.

El Patronat manté Coll com a gerent

El Patronat de la Fundació ha emès un comunicat per informar que Carles Coll continua assumint les tasques de gerent, a banda de director artístic, i expressar el seu "ple suport" de la tasca que ha dut a terme durant els 23 anys d'existència de la formació. Així es va decidir durant la reunió que els membres van mantenir en sessió extraordinària a Castell-Platja d'Aro (Baix Empordà). Al comunicat no es fa esment del procés de diàleg amb els treballadors.