El subdelegat de l'Estat no creu que la sinistralitat de la N-II es degui a que no està desdoblada

Carles Jaume reconeix que cal invertir per millorar la seguretat i la senyalització als trams més perillosos de la via

El dia de la presa de possessió, el 20 de gener, el subdelegat va evitar pronunciar-se sobre un dels temes més punyents que l'Estat té pendent de resoldre a comarques gironines. Unes setmanes més tard, i després de l'accident que ha causat cinc morts el passat diumenge, Jaume s'ha referit a l'N-II i als plans que l'Estat té en relació a les obres pendents arreu de les comarques gironines.

Pel subdelegat, cal desvincular l'alta sinistralitat de la carretera amb el fet que no estigui desdoblada. Jaume entén que la gent del territori faci aquesta relació -"és inevitable", ha reconegut- però ha afirmat que no existeix una relació directa. Segons Jaume, hi ha altres carreteres que estan en millor estat que l'N-II i, en canvi, registren més accidents. Malgrat aquesta afirmació, el subdelegat ha reconegut que, "per desgràcia", a la nacional coincideixen els dos factors.

No obstant això, el subdelegat ha apuntat que hi ha trams on es pot millorar la seguretat. Per això, ha remarcat que l'Estat invertirà per canviar senyalització i il·luminació en els trams "més perillosos".

Els trams aturats, els prioritaris

Jaume ha dit que serà "rigorós i seriós" a l'hora de referir-se als calendaris d'obre de l'N-II. El subdelegat ha remarcat el context de crisi i contenció pressupostària que ha adoptat el Ministeri de Foment però ha recordat que el desdoblament de la carretera és una reivindicació històrica no només per a Girona sinó, segons ha dit, per a tot Catalunya i la resta de l'Estat per connectar amb França.

Segons ha manifestat, el calendari per desdoblar la carretera el marcarà el ministeri i ha recordat que la ministra va marcar-se com a prioritat acabar les obres ja començades. Jaume, per tant, entén que els trams aturats al sud (Maçanet-Sils i Sils-Caldes) i també al nord (de Medinyà-Orriols) seran una "prioritat" per a Foment. "El govern només porta tres mesos i en aquest temps no s'ha pogut fixar un calendari", ha assenyalat.