Una investigació aclarirà en quines condicions viatjaven les víctimes de l'accident a l'N-II

L'alcalde de Figueres exigeix a Foment una "millora urgent" de la circumval·lació i la qualifica "d'autèntic corredor de la mort"

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació després que aquesta passada nit hagin perdut la vida persones que viatjaven en una furgoneta a l'N-II, al seu pas per Figueres. Els vuit ocupants de la furgoneta eren de nacionalitat romanesa i la documentació recollida no ha pogut determinar en quines condicions viatjaven ni quina era la motivació del viatge. La furgoneta anava molt carregada i, fins i tot, portava un semiremolc al darrera que anava ple. Fins ara, sí se sap que els vuit ocupants no eren membres d'una mateixa família.

L'accident es va produir a la zona de la circumval·lació de Figueres, un tram que suporta una alta densitat de trànsit ja que és la carretera que connecta les comarques gironines amb la Costa Brava Nord i també amb França. Per això, centenars de camions passen diàriament per aquest tram, que té únicament un carril per banda i un voral estret que no permet que cap vehicle es pugui aturar en cas d'emergència. En aquest tram, la velocitat està restringida a 80 km/h.

L'alcalde de Figueres exigeix millores

L'alcalde de Figueres, Sant Vila, ha lamentat l'accident i ha fet una crida per tal que l'Estat millori aquest tram. Vila ha exigit una "actuació urgent" perquè, segons ha recordat, el Ministeri de Foment està discutint des dels anys 90 diferents alternatives de millora per aquest tram sense concretar cap proposta.

De fet, aquest és un dels diversos trams de l'N-II, al seu pas per les comarques gironines, que està pendent de desdoblar-se des de fa anys. En aquest cas concret, encara no hi ha ni projecte per fer el desdoblament.

L'alcalde ha qualificat aquest tram "d'autèntic corredor de la mort" perquè és un dels punts de la xarxa viària de les comarques gironines amb més accidents. L'accident d'aquesta matinada és el pitjor que s'ha registrat en la xarxa viària gironina des del 1997, quan van morir onze immigrants magrebins sense papers i el conductor del camió pastera que els portava amagats. L'accident va passar a l'N-II, al seu pas per Capmany.