Cinc morts i quatre ferits en un xoc frontal entre una furgoneta i un camió a la N-II a Figueres

El conductor del camió ja ha estat donat d'alta

Segons informació del sotscap de l'Àrea Regional de Trànsit dels Mossos d'Esquadra, Joan Costa, en l'accident mortal la furgoneta estava fent un avançament en el moment de la col·lisió. Tot i que encara no es poden determinar amb exactitud les causes del sinistre, els Mossos treballen amb aquesta hipòtesi ja que la furgoneta es trobava en el carril contrari, malgrat que tampoc se'n descarten d'altres, com que el conductor s'hagués adormit. Segons Costa, les víctimes són tres homes i dues dones de nacionalitat romanesa.

Costa ha explicat que encara no s'ha pogut saber si les víctimes són de la mateixa família. Pel que fa el camioner, es tracta d'un home de nacionalitat espanyola. D'altra banda, els ferits menys greus tenen 38, 48 i 51 anys, mentre que el que es troba amb pronòstic més greu té 64 anys i és d'origen romanès. Aquest últim ha estat evacuat a l'Hospital Josep Trueta de Girona, mentre que els altres tres han estat traslladats a l'Hospital de Figueres. Dels ingressats a la capital altempordanesa, el conductor del camió ja ha pogut rebre l'alta a les set del matí.

El SEM ha desplaçat quatre ambulàncies al lloc dels fets i també s'hi han traslladat set dotacions dels Bombers de la Generalitat. Els bombers han hagut d'alliberar el conductor del camió, que havia quedat atrapat. Vuit dotacions dels Mossos d'Esquadra també han col·laborat en tasques d'assegurament de la zona i desviament del trànsit, que s'han fet per dins de Figueres.