Troben mort a la seva cel·la de la presó de Manchester el company de la parricida de Lloret

Martin Smith estava condemnat a 16 anys per violar i abusar reiteradament d'una nena durant gairebé una dècada

Martin Smith, de 46 anys, estava complint condemna al centre penitenciari HMP Manchester. Els funcionaris de la presó el van trobar penjat a la seva cel·la aquest dilluns. El jutge el va condemnar a 16 anys de presó per pederàstia el maig del 2011.

Segons un portaveu dels serveis penitenciaris, Martin Smith va ser trobat penjat cap a les 18.30 hores del dilluns a la seva cel·la. Els funcionaris van intentar reanimar-lo però va ser declarat mort a les 19 h. Tot i que la mort no es considera sospitosa, hi haurà una investigació per aclarir-ne exactament els detalls, com en tots els casos de defuncions dins de la presó.

Lianne Smith, la seva companya, presumptament va matar els seus dos fills petits després que l'home fos extradit al Regne Unit. Els dos havien fugit de les illes britàniques mentre ell estava pendent de judici per pederàstia l'any 2007, fins que els Mossos el van localitzar a Barcelona.

El cas de Martin i Lianne Smith

Segons va determinar la justícia britànica, Martin Smith va abusar d'una nena -la filla gran de la seva parella, Lianne- durant molts anys seguits i, fins i tot, va arribar a fer servir la hipnosi amb ella. En total, Smith va ser declarat culpable de fins a onze delictes de violació, intent de violació i assetjament. Smith va començar a abusar de la nena -la primera filla de Lianne, nascuda d'una relació anterior- quan la petita tenia set anys. La seva dona continua ingressada a la presó a Catalunya per haver matat els seus dos fills petits a l'hotel Miramar de Lloret l'any 2010.

Smith i la seva dona, Lianne, havien fugit d'Anglaterra el novembre del 2007, tot just quan havia començat la investigació per aquest cas de pederàstia i aprofitant que ell es trobava en llibertat condicional. La parella es va amagar a Barcelona, però el 7 de maig del 2010 els Mossos d'Esquadra van detenir l'home arran de l'ordre europea que pesava sobre ell. Pocs dies després, els dos fills petits de Lianne van ser torbats morts a Lloret.

La dona va asfixiar els dos infants amb bosses de plàstic en una habitació de l'hotel Miramar de Lloret, situat a primera línia de mar. Lianne, que va confessar l'assassinat, va assegurar aleshores que va matar els seus dos fills per por a perdre'ls arran de la nova detenció del seu marit.