Enterren als dos infants assassinats a Lloret de Mar perquè no hi ha diners per repatriar-los

A la cerimònia no hi ha assistit cap familiar dels nens

Els cossos dels dos nens britànics assassinats per la seva mare el passat 18 de maig han estat enterrats acompanyats per una cinquantena de persones -entre autoritats i veïns del municipi- que han volgut ser presents en l'últim adéu. 'Hem volgut acompanyar els nens fins a l'últim moment perquè fossin ben enterrats', ha dit l'alcalde del municipi que ha explicat que l'ajuntament ha decidit organitzar la cerimònia després que el jutge autoritzés l'enterrament dels cossos.

L'ofici, amb fort caràcter emotiu, ha comptat amb la participació de professors i monitors dels dos nens que han llegit un seguit de textos de companys d'escola dels infants. Representats de l'ajuntament s'ha apropat, també, a l'altar per dedicar unes paraules de condol. La cerimònia ha finalitzat amb uns mots d'agraïment del cònsol britànic a l'Ajuntament de Lloret de Mar per la seva disposició.

Un cop acabat l'ofici, els assistents han acompanyat els dos cossos dels nens fins els nínxols municipals. Les institucions presents, la direcció de l'escola dels dos infants i alguns dels seus professors han dipositat corones de flors davant les làpides.

L'alcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo, ha assegurat que cap familiar ha assistit a la cerimònia i ha afegit que l'ajuntament no ha tingut notícia que la mare dels nens hagués demanat ser-hi present. Crespo ha afirmat que el consistori ha volgut que els nens 'fossin enterrats amb companyia, com qualsevol altre veí de Lloret'.

Els cossos dels dos nens -mantinguts fins ahir en cambres frigorífiques de l'Institut de Medecina Legal de Girona- han hagut de ser enterrats a Lloret perquè la família no ha pogut reunir prou diners per repatriar-los. Per ara, la mare dels dos infants, Lianne, segueix a la presó de Girona acusada d'haver assassinat els seus fills. Pel que fa al pare de les dues criatures, Martin Anthony Smith, continua pres a Gran Bretanya acusat d'haver abusat sexualment i repetidament d'una noia de 16 anys.