L'examen forense confirma que els dos nens víctimes del parricidi a Lloret de Mar van morir asfixiats

Es confirma la confessió de la mare que va admetre haver sufocat als dos infants amb una bossa de plàstic

D'ençà del dia del doble crim, els serveis judicials van traslladar els cossos dels dos infants fins a l'Institut de Medicina Legal de Girona perquè se'ls hi fes l'autòpsia. Avui, els forenses han practicat un primer examen als dos cadàvers. Entre els punts per aclarir hi havia les causes de la mort. La hipòtesi principal sempre ha estat que els dos nens van morir asfixiats, segons la confessió que la mare, Lianne Smith, va fer als Mossos d'Esquadra després de ser detinguda.

L'examen forense ha confirmat aquest extrem; és a dir, que tant Rebecca com Daniel van morir a conseqüència de manca d'aire. La parricida va explicar a la policia, en una primera declaració, que havia sufocat els dos nens posant-los una bossa de plàstic al cap per impedir-los respirar.

A més d'aclarir les circumstàncies de la mort, l'autòpsia també havia de servir per extreure teixits als dos infants i determinar si Lianne els havia sedat abans de matar-los, o veure si algun d'ells havia patit abusos sexuals per part del seu pare, Martin Anthony Smith, un dels pederastes més buscats de la Gran Bretanya, a qui els mossos van detenir el passat 7 de maig.

De totes maneres, aquests extrems no han transcendit, perquè el cas es troba sota un estricte secret de sumari. Sí que se sap, però, que falta encara rebre els resultats d'una quinzena de proves microscòpiques perquè els forenses emetin l'informe complert de conclusions.

Registre al pis de Barcelona

Aquest dijous, mentre es feia l'examen forense, la investigació policial ha continuat el seu curs. Els Mossos d'Esquadra han traslladat la parricida fins al domicili de Barcelona on havia viscut en els darrers dos anys, situat al número 368 de la Travessera de Gràcia. Lianne Smith ha estat present durant tot l'escorcoll, i després ha tornat a ser traslladada fins a la comissaria de Blanes (Selva).

La mare passarà a disposició judicial demà a primera hora del matí als Jutjats de Blanes. Després de prendre-li declaració, el jutge decidirà si Lianne Smith entra a presó, o bé cal dictar altres mesures en espera que s'acabi la instrucció del procés i se celebri judici (com per exemple, l'internament en un centre psiquiàtric).