Jutgen per pederàstia al Regne Unit el marit de la parricida de Lloret de Mar

La britànica Lianne Smith va asxifiar els seus dos fills de cinc anys i onze mesos a l'hotel Miramar de Lloret

Les acusacions que pesen sobre Martin Smith impliquen la comissió de violacions i abusos a una menor durant un període de nou anys. En concret, entre el 1995 i el 2004, el processat hauria abusat repetidament d'una nena menor de 16 anys. Martin Smith està acusat de sis agressions sexuals, dos intents de violació i tres violacions.


L'acusat és natural de North Shields, prop de Newcastle (Anglaterra), i canviava sovint de residència. Entre altres llocs, també hauria viscut a Cumbria i a Staffordshire. Tot fa preveure que, com ja ha fet anteriorment, Smith es declari innocent durant la seva declaració.

Smith està empresonat des del passat mes de maig en espera de judici. Durant aquest temps, fins i tot un altre pres el va agredir amb un bat de bèisbol. Martin Smith, juntament amb la seva esposa Lianne i la filla petita de la parella van fugir del Regne Unit el desembre del 2007, arran de les greus acusacions de pederàstia que requeien sobre el pare.

La parella va viure amagada durant molt temps a Barcelona i, fins i tot, va tenir un altre nen. El 7 de maig passat, però, els Mossos d'Esquadra van detenir Smith per l'ordre europea que pesava sobre ell. Martin va ser extraditat quatre dies després. Precisament, pocs dies abans que Lianne cometés el crim a l'hotel de Lloret de Mar.

Asfixiats amb bosses de plàstic

Lianne, que tenia por de perdre la custòdia dels dos infants, va decidir acabar amb la seva vida, perquè no podia suportar més la pressió. Per això, es va endur els menuts (de 5 anys i onze mesos) en un hotel i els va asfixiar amb bosses de plàstic. Lianne Smith va ser detinguda a la mateixa habitació, després que alertés la policia.

La dona va ingressar a la presó de Girona, on està a l'espera que se celebri el judici pel crim. Durant el temps que va viure al Regne Unit, Smith havia treballat pels serveis de menors de l'Ajuntament de Cumbria, tot i que sembla que no tenia contacte directe amb la mainada.