El fiscal acusa el marit de la parricida de Lloret d'hipnotitzar la víctima a l'hora de violar-la

Martin Smith, acusat de pederàstia, ha negat tots els càrrecs durant el judici que ha començat a Manchester

El judici per pederàstia contra Martin Smith, el marit de la parricida de Lloret de Mar, ha començat aquest dilluns a Manchester. En total, el processat està acusat de sis agressions sexuals, dos intents de violació i tres violacions. Segons les acusacions, Smith va començar a abusar d'una nena quan la menor encara no tenia 7 anys, i va continuar agredint-la sexualment durant gairebé una dècada.


Els abusos s'haurien comès entre els anys 1995 i 2004. La fiscal del cas, Hilary Manley, sosté que, a mesura que passaven els anys, Smith va anar a més a l'hora d'abusar de la víctima. Inicialment, l'acusació indica que el processat va començar a fer tocaments a la menor, i a obligar la nena a fer el mateix amb ell.

Més endavant, però, Martin Smith es va tornar violent i va començar a actuar de manera 'dominant', com ha explicat la fiscal als membres del jurat popular que s'encarregaran d'emetre el veredicte. Fins i tot, segons recull el fiscal, l'acusat va provar d'hipnotitzar la nena per doblegar la seva voluntat.

'Va provar d'hipnotitzar-la, tot i que ella simplement feia veure que es trobava sota la seva influència', ha explicat la fiscal al jurat. Més endavant, però, Smith va deixar aquesta pràctica i es va dedicar a violar la menor sense contemplacions, segons sosté la fiscalia.

Els abusos van allargar-se en el temps i, d'ençà que la nena va complir 13 anys, ella simplement accedia als desitjos lascius d'Smith 'amb resignació', ha concretat Manley al jurat. Va ser l'any 2007 quan la nena es va sentir 'suficientment forta' per denunciar els fets a la policia, i els agents van detenir Martin Smith.

Segons recull la premsa anglesa, la fiscal Hilary Manley ha detallat les acusacions anteriors al jurat tan bon punt ha començat el judici. Durant la seva declaració, Martin Smith s'ha limitat -com ja va fer anteriorment- a negar tots els càrrecs de pederàstia.

Lloret també apareix al judici

Tot i que els fets que es jutgen van passar a Anglaterra, el parricidi de Lloret de Mar també ha aparegut al judici. Tant el jutge de Manchester, Justice Stephen Irwin, com la fiscal hi han fet esment. 'El cas que es jutja avui s'envolta d'una situació que s'ha comentat molt', ha dit el jutge als membres del jurat.

El jutge i la fiscal han detallat aleshores de quina manera s'havia aconseguit arrestar Martin Smith. Després que el novembre del 2007 la policia anglesa detingués l'acusat per pederàstia i ell negués els càrrecs, Smith va quedar lliure sota fiança.

Va ser aleshores quan ell, la seva dona Lianne i la filla dels dos van fugir del Regne Unit i es van amagar a Barcelona. Durant aquest temps, la parella va tenir un nadó. El 7 de maig passat, però, els Mossos d'Esquadra van detenir Smith per l'ordre europea que pesava sobre ell.

Martin Smith va ser extraditat a Anglaterra i, pocs dies més tard, la seva dona asfixiava els dos infants a l'habitació de l'hotel de Lloret de Mar. Els nens tenien 5 anys i onze mesos, i la parricida els va sufocar amb una bossa de plàstic.

Lianne Smith va ingressar a la presó de Girona pels dos assassinats. El jutge de Manchester ha recordat al tribunal popular (format per set dones i cinc homes) que Martin Smith no va tenir res a veure amb la mort dels seus dos fills.

La fiscal, per la seva banda, ha demanat al jurat que, a l'hora d'emetre el veredicte, no se'ls demanarà què va empènyer Martin Smith a abandonar el país. 'No us demanem que pressuposeu res sobre el fet que l'acusat va deixar el Regne Unit', ha dit Manley als membres del jurat.

Després que Smith negués tots els càrrecs, la sessió del judici prevista per avui s'ha acabat. La vista oral continuarà demà amb la declaració de la suposada víctima, que ja té més de 20 anys.