Revifa l'incendi de Portbou que ahir es va donar per estabilitzat

Els mitjans aeris no s'han pogut enlairar aquest matí per la tramuntana

ACTUALITZAT 10:45h | Els veïns de Portbou (Alt Empordà) han vist amb desesperació com a les 7:40h d'aquest matí el foc tornava a fer acte de presència prop de casa seva amb una revifalla de l'incendi.

Una columna de fum i posteriorment flames de grans dimensions han començat a cremar entre el coll del Frare i el Puig Pelat, a la carretera vella, empeses per la tramuntana i viatjant en direcció a sud.

Els Bombers s'han centrat en aquest flanc esquerre que ja està essent atacada i reduïda. El sotsinspector dels Bombers, Miquel València, ha explicat que cap als voltants de les deu del matí el foc en aquest indret es trobava controlat.

Durant la jornada d’avui, treballaran a la zona 19 dotacions terrestres, de les quals 14 són d’aigua. També hi ha un helicòpter de comandament i és previst que hi treballi un altre fent les funcions de bombarder tot i que tramuntana ja no els ha deixat enlairar.

L'N-260 ja es troba oberta al trànsit pel túnel del coll del Frare, però es manté tallada la carretera vella en aquest punt per facilitar la tasca de vigilància i extinció de les dotacions terrestres dels Bombers. "La meteorologia ens fa ser prudents perquè la tramuntana es mantindrà forta fins a la tarda", ha conclòs el sotsinspector dels Bombers.

Per la seva banda els Bombers han informat que aquesta nit hi han hagut algunes petites represes que han estat ràpidament atacades pels efectius de l’extinció.

A la zona, ha bufat força vent, arribant a registrar-se ratxes de fins a 70 km/h. Tot i això la humitat relativa s’ha recuperat bé.

Al llarg de la jornada d’avui, i segons el servei Meteorològic de Catalunya, s’espera que la tramuntana es reforci entre migdia i el vespre. El foc a hores d'ara ha cremat una superfície de 573 hectàrees segons els Agents Rurals que han determinat que l'origen del foc són causes humanes.