Estabilitzat l'incendi de Portbou i Colera, que ha afectat unes 573 hectàrees

Els Bombers mantindran 15 dotacions combatent el foc i confien controlar-lo aquest diumenge

Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat cap a les 21.30 hores d'aquest dissabte l'incendi que crema entre Portbou i Colera, a l'Alt Empordà. Ja durant el vespre el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha confiat que es donés per estabilitzat el foc en les properes hores.

En aquest mateix sentit s'ha expressat l'inspector i cap de l'operatiu dels Bombers, Jordi Martín. Segons els càlculs oficials, l'incendi ha afectat unes 573 hectàrees. S'han aixecat els confinaments que afectaven Colera, Portbou i tres urbanitzacions de Llançà i s'ha restablert la circulació de trens entre Figueres i Cervera de la Marenda, mentre que a la carretera N-260 es fan controls de trànsit i només hi poden circular veïns i qui vagi a treballar.

En declaracions a la premsa, Martín ha explicat que rellevaran la vuitantena de dotacions que hi ha al terreny i que aquest diumenge seguiran combatent el foc amb dos mitjans aeris més. "La voluntat de demà", ha dit, "és passar a un incendi controlat amb el pas de les hores".

Tot i que preocupa la intensa tramuntana que ha bufat des que es va declarar l'incendi divendres i que aquesta matinada es preveu que torni a ser forta, el cap de l'operatiu ha subratllat que és el mateix vent amb què han treballat des de l'inici i que per això no han hagut de canviar d'estratègia i s'han centrat a atacar el flanc dret i a assegurar el perímetre del foc.

 Durant la nit, els Bombers mantindran 15 dotacions combatent les flames, amb una seixantena d’efectius que treballaran per refredar el perímetre de la zona cremada.