L'empresari acusat de matar la dona a trets a Girona diu que no apuntava contra ella

Les acusacions li imputen un delicte d'assassinat i un altre de tinença il·lícita d'armes

No la va apuntar directament amb les pistoles. L'empresari francès detingut i engarjolat en presó provisional, Bernard Andriguetto, no va declarar quan el van detenir ni quan va passar a disposició judicial. El seu advocat, Manel Mir, va explicar que estava molt atordit pel que havia passat i que no estava en condicions psíquiques d'explicar què havia passat. Aquest divendres, però, l'acusat i la comitiva judicial han fet una reconstrucció dels fets on Andriguetto ha donat una explicació dels fets.

El fiscal, Víctor Pillado, ha explicat que l'home ha admès que va disparar les pistoles. Aquella nit havia estat consumint cocaïna i se sentia "ofuscat". Llavors, a la matinada, va agafar les armes i, segons la versió de l'acusat, va començar a disparar. El fiscal ha detallat que l'home nega que apuntés directament contra la dona i ha afegit que en el moment de disparar estava a les fosques. "No va disparar directament contra ella, segons la seva versió", ha explicat Pillado que ha afegit que el crim va tenir lloc al lavabo. La dona va quedar greument ferida per diversos trets que van impactar contra el seu cos.

Aquest divendres, a banda de la reconstrucció, les parts han formulat la imputació contra l'acusat i també han demanat quines proves sol·liciten i a quins testimonis volen prendre declaració. La defensa, encapçalada pel lletrat Manel Mir, ha sol·licitat que Andriguetto pugui declarar i relatar les circumstàncies que envolten el tiroteig. Mir ha explicat que també ha demanat diverses diligències d'investigació i que preveu demanar-ne més més endavant.

Els fets van passar la matinada del 17 d'octubre a la casa de la parella, un xalet de luxe al barri de Palau de Girona. La dona va patir ferides molt greus a causa de diversos trets que el seu home va disparar. La víctima va ser traslladada en estat crític a l'hospital Josep Trueta de Girona on va morir la tarda del 18 d'octubre. Andriguetto no tenia permís d'armes.

Per aquests fets, la fiscalia li imputa un delicte d'assassinat i un altre de tinença il·lícita d'armes. A més, Víctor Pillado preveu demanar que li apliquin un agreujant d parentiu. Les acusacions s'han adherit a la petició de la fiscalia. La defensa encara no ha formulat imputació a l'espera que avanci la investigació i que Andirguetto pugui explicar en seu judicial la seva versió dels fets. El jutge haurà de fixar una data per a la declaració.