La defensa de l'empresari acusat de matar a trets la dona a Girona demanarà que declari

Bernard Andriguetto no va declarar davant el jutge quan va passar a disposició judicial perquè estava "molt afectat"

Encara no es coneix cap detall sobre quin podria ser el mòbil que va portar aquest empresari francès de 48 anys a disparar la seva dona, de nacionalitat nigeriana i 38 anys d'edat. Bernard Andriguetto va passar a disposició judicial el dimecres 19 d'octubre però es va acollir al seu dret de no declarar perquè no estava en condicions psíquiques de fer-ho. Aquesta és la justificació que va donar llavors el seu advocat, Manel Mir, que va explicar que estava "molt afectat" pels fets.

El jutge ha fixat una vista per demà dijous. Es tracta d'un tràmit més que preveu la llei d'enjudiciament criminal. En aquesta diligència d'imputació, el fiscal detallarà quins són els delictes que li imputa al detingut. A més, les parts -tant acusacions com defensa- sol·licitaran quines diligències d'investigació volen que es practiquin per esclarir els fets.

El lletrat de la defensa, Manel Mir, ha explicat que demanarà que l'acusat declari i expliqui, per primera vegada, què va passar aquella matinada. Mir ha detallat que pot ser que l'acusat declari demà mateix o que el jutge fixi la declaració per a un altre dia. Després de la vista, està previst que traslladin l'acusat a l'escenari del crim per fer la reconstrucció del tiroteig.

Tiroteig a casa de matinada

Els fets van passar la matinada del 17 d'octubre a la casa de la parella, un xalet de luxe al barri de Palau de Girona, en presència dels dos fills menors. La dona va quedar greument ferida a causa dels diversos trets -algunes fonts apuntaven que van ser fins a vuit- que el seu home li va disparar. La víctima va ser traslladada en estat crític a l'hospital Josep Trueta on va perdre la vida la tarda del 18 d'octubre. L'autòpsia va revelar que la dona havia rebut trets de dues armes diferents.

El jutge el va enviar a la presó acusat d'un delicte d'assassinat i un altre de tinença il·lícita d'armes.