CiU torna a proposar un pacte amb Tossa Unida (TU) malgrat ja s'hi van negar

Imma Colom insisteix que cal "sumar" forces "pel bé del poble"

Gairebé quinze dies després de les eleccions municipals, el panorama a Tossa de Mar encara no s'ha concretat. CiU, que es va quedar a un regidor de la majoria absoluta, ha insistit al grup de Tossa Unida (TU), que en va aconseguir quatre, que ara és necessari "sumar" forces "pel bé del poble". El fet és que la federació nacionalista va fer una proposta inicial a TU que passava per oferir dues tinences d'alcaldia al grup independent (una d'elles, la primera) i que els dos partits compartissin totes les regidories al 50%, tot i que mantenien que hauria de ser la cap de llista de CiU, Imma Colom, la que continués com a alcaldessa per ser el partit que havia guanyat les eleccions.

La resposta de TU, però, va ser negativa i segons la seva cap de llista, Gisela Saladich, hi ha coses "més importants" que distribuir les carteres del consistori, com ara "un canvi d'actitud". A més, el grup independent considera que és necessari un govern d'unitat per sortir de la crisi i, per tant, que caldria que tots els partits col·laboressin. 

Responent aquesta contraresposta, Colom ha reiterat que vol "sumar" amb els partits amb els que coincideix programàticament. "CiU i TU veiem de la mateixa manera que en èpoques difícils cal austeritat i també que cal apostar pel projecte turístic de Tossa com el potencial econòmic del municipi", ha destacat. L'alcaldessa i cap de llista de la federació nacionalista ha assegurat que la resposta de TU és "molt ambigua" i que "no defineix el que volen". 

Govern d'unitat, només si CiU té l'alcaldia i el PSC "col·labora"

Referent a la proposta de TU de formar un govern d'unitat, Colom ha assegurat que només ho faria si el PSC estigués disposat a "col·laborar" amb els seus compromisos, cosa que veu "difícil". Colom ha destacat que el programa socialista "està lluny" de les expectatives que tenen tan CiU com TU, i per tant, ha reiterat que només acceptaria un govern d'unitat, si la federació nacionalista tingués l'alcaldia i si el PSC "col·laborés" amb ells. D'altra banda, Colom ha destacat que es plantejarien governar en minoria amb la col·laboració "estreta" de les formacions polítiques que "s'aproximen més a CiU". 

Colom, a més, ha dit que no s'ha d'oblidar quina ha estat la força més votada, i per tant, la que ha rebut més suport per part dels tossencs per tirar el poble endavant, que segons la cap de llista de CiU, "és el més important que cal fer, sobretot, en l'actual conjuntura econòmica".