Tossa Unida (TU) no accepta la proposta de pacte de CiU

La federació nacionalista oferia a TU repartir-se les regidories per garantir un govern amb majoria al municipi

La proposta que CIU ha presentat durant una reunió mantinguda dilluns al vespre amb el TU manté a la cap de llista de CiU, Imma Colom, com a futura alcaldessa, ja que el partit sosté que és la formació que ha guanyat les eleccions. Alhora però CiU reconeix els bons resultats del TU i li proposa atorgar-li dues de les quatre tinences d'alcaldia. CiU també ha ofert que els dos partits comparteixin totes les regidories al 50% dins de quatre grans àrees que CiU vol dissenyar dins el govern: Règim intern, promoció i desenvolupament local sostenible, desenvolupament social i promoció cultural. Finalment, la proposta recull que les regidories de Relacions Institucionals i Protocol, Mitjans de Comunicació i Noves Tecnologies depenguin d'alcaldia.

La portaveu i cap de llista de CiU, Imma Colom, apel·la al "seny", a la "responsabilitat" i al "sentit comú" per aconseguir una estabilitat a Tossa que permeti, segons Colom, continuar tirant endavant el poble en la propera legislatura. En aquest sentit, recorda que és CiU qui ha tornat a guanyar les eleccions a Tossa i que només s'han quedat a un regidor de repetir majoria absoluta. "La majoria de tossencs ha votat a un grup de persones concret perquè encapçali el govern de l'ajuntament", ha remarcat Colom. 

El grup municipal de CiU també ha criticat els plantejaments del PSC que assegurent que cal recollir en un pacte "la voluntat majoritària de canvi expressada a les urnes per les majories dels tossencs". CiU es mostra "sorpresa" pel plantejament dels socialistes i recorda que CiU ha triplicat en vots al PSC que ha estat la darrera força. 

Colom s'ha mostrat oberta a dialogar ja que reconeix que ara no hi ha majoria absoluta i cal arribar a acords però remarca que "no s'ha d'oblidar quina ha estat la força que ha rebut més suport per part dels tossencs".