Més de 500 'indignats' es concentren contra el sistema polític i econòmic a la plaça del Vi de Girona

Aquest dimecres al vespre preveuen celebrar una assemblea popular a la plaça Catalunya

  • Una de les actuacions de malabars que s'han fet durant la concentració a la plaça del Vi de Girona © ACN
    Una de les actuacions de malabars que s'han fet durant la concentració a la plaça del Vi de Girona © ACN
  • Un moment de la concentració dels 'indignats' a la plaça del Vi de Girona © ACN
    Un moment de la concentració dels 'indignats' a la plaça del Vi de Girona © ACN
La plaça del Vi de Girona s'ha omplert aquest vespre d'"indignats" de totes les edats que han volgut mostrar el seu rebuig al sistema actual d'una manera festiva i pacífica. Alguns d'ells han improvisat parlaments explicant què els havia portat a la "indignació", com una noia que lamentava que el seu pare estava en coma i manifestava el seu temor davant les retallades a la sanitat; el d'un treballador del Trueta que alertava que s'està tendint a un sistema sanitari privatitzat com el d'Estats Units, o el d'una altra "indignada" que reflexionava sobre la importància que s'estigui produint aquest corrent. "Boti boti boti, corrupte qui no boti", o "mans enlaire, això és un atracament" eren algunes de les consignes que s'han pogut sentir a la plaça del Vi, on les pancartes tampoc han faltat, com la que esgrimia que "si en Messi s'indignés, aquí seríem més".

Els acampats es coordinen principalment a través de les xarxes socials, i han creat diverses comissions encarregades de la difusió del moviment, les activitats que duen a terme o la logística necessària per a l'acampada. Segons ha explicat un dels participants, aproximadament trenta persones passen la nit a la plaça Catalunya, tot i que durant el dia s'hi afegeixen més persones que participen o organitzen activitats.

Els "indignats" no tenen data per posar fi a la protesta, i de fet ja tenen previstes diverses activitats per aquesta setmana, com la classe dijous al migdia de pedagogia cultural l'"Art com a eina de transformació", o un taller de percussió divendres al vespre. D'altra banda, de moment tenen previst fer concentracions cada dimarts i divendres.

"Indignats" a les xarxes socials

Les xarxes socials són un dels millors aliats dels "indignats" de Girona i d'arreu de l'Estat. "Acampada Girona", per exemple, ja compta amb gairebé un miler de simpatitzants al Facebook. Allà recorden els seus principis, reivindicacions i queixes, com per exemple que no se senten representats "pels polítics professionals", ja que estan "al servei del sistema econòmic i financer". Alerten que les retallades actuals tenen la intenció de "perpetuar el sistema" mentre la societat "paga els plats trencats", i demanen estructures de poder "populars i autogestionades" per construir un sistema "socialment més just".