La tercera manifestació consecutiva dels 'indignats' a Girona aplega mig miler de persones

Els participants, reunits en una rotllana a la Plaça del Vi, han exposat les seves idees a micròfon obert

La manifestació ha començat a les vuit del vespre a la Plaça de Catalunya, on els participants s'han anat aplegat en un acte més distès. Una vegada allà, tota la gent s'ha traslladat a la Plaça del Vi i s'han concentrat davant de l'Ajuntament per reivindicar una democràcia real i participativa. En aquesta tercera concentració s'han pogut veure persones de totes les edats, fins i tot famílies senceres, que han volgut sortir al carrer en la jornada de reflexió.

La Núria Rabassedes, una de les manifestants, ha destaca la importància que la ciutadania surti el carrer perquè d'aquesta manera els polítics se n'adonin que el poble no està conforme amb la seva manera de governar. "Fins i tot fem poc, caldria anar més enllà", ha remarcat Rabassedes. En aquest sentit, Pilar Lastra ha assegurat que el dia de reflexió és el dia a dia i que avui la gent s'ha volgut fer sentit.

En Jordi Planas ha vingut d'Arbúcies per "solidaritat" amb el poble, ha assegurat. Des del seu punt de vista, els ciutadans han de sortir al carrer per la seva dignitat ja que cal fer un canvi perquè la situació actual és "insostenible i no s'aguanta per enlloc". En Josep Riera, un jove manifestant, ha assegurat que els actuals polítics estan destrossant el futur de les noves generacions i que cal retallar-los el poder "perquè quan més entenen més malament van les coses". Una altra manifestant, la Marina Vaquera, ha explicat que la millor manera de protestar és fer pinya tots junts.

A micròfon obert

Un dels moments més emotius de l'acte ha estat quan a micròfon obert els participants han exposat els perquès de la seva indignació. Un nen ha demanat que la situació millori ja que tem pel seu futur, una demanda que ha estat aplaudida pel mig miler de persones reunides a la plaça. Durant la concentració s'han cridat consignes contra el sistema polític i financer com "No pagarem la vostra corrupció" o "Mans enlaire això és un atracament" i un clam molt clar: "Revolució, Girona no té por". Després de la concentració, els manifestants s'han reunit en assemblea on han consensuat un manifest comú.