Uns 600 'indignats' es concentren a la plaça del Vi de Girona

Han cridat consignes en contra dels partits polítics i la situació actual de crisi

La concentració a Girona convocada per la plataforma 'Democràcia Real JA!' ha aconseguit aplegar unes 600 persones a la plaça del Vi de Girona. A l'acte s'hi han pogut veure persones de totes les edats que han cridat consignes en contra dels partits polítics reclamant un canvi en la gestió de la crisi. 'En aquestes èpoques veiem que només es retalla pressupostos en sanitat i serveis socials mentre que els polítics segueixen amb els seus elevats sous', ha comentat Pedro Belín, una de les persones aplegades davant l'Ajuntament de Girona. 

El manifest entregat a l'acte assegura que "les prioritats de la societat han de ser la igualtat, el progrés, la solidaritat, el lliure accés a la cultura, la sostenibilitat ecològica i el desenvolupament, el benestar i la felicitat de les persones". Amb tot, els "indignats" també consideren que "el funcionament actual del sistema econòmic i de govern no atén aquestes prioritats i és un obstacle per al progrés de la humanitat.

Curiosament, entre els concentrats s'hi han pogut veure representants de diverses formacions polítiques que observaven atentament quines eren les consignes que es cridaven. Entre elles en destacaven "No és crisi, és un saqueig", "PSOE Santander, CiU La Caixa", entre d'altres. Alguns dels presents també han portat estris de cuina com ara paelles i olles per emprar-los com instruments i protestar. 

Es desconeix encara si acamparan davant del consistori ja que aquesta és una decisió que es prendrà en una assemblea al llarg de la nit.