Denuncien presumptes irregularitats al cens d'Ullastret i Ultramort

ERC denuncia que en aquests municipis s'hi han empadronat persones que no hi resideixen

La Junta Electoral de Zona de la Bisbal d'Empordà (Baix Empordà) ha traslladat a la fiscalia una denúncia d'Esquerra per presumptes irregularitats al cens electoral d'Ullastret i Ultramort. L'ens ha acordat enviar la documentació perquè considera que podria tractar-se d'un delicte electoral. Els republicans van denunciar davant de la junta que havien detectat una persona a Ullastret i nou a Ultramort que figuren al cens electoral però que no resideixen habitualment al municipi.

La formació també alerta que fa uns mesos Ullastret va donar de baixa d'ofici vuit persones que viuen al poble i que van haver de reclamar que se les inscrigués novament.

Des d'ERC recorden que el cens electoral ha d'estar "únicament format" per persones que viuen als municipis i que aquelles que resideixen en altres punts s'han d'inscriure al padró del poble on passin més temps durant l'any.

"La doctrina electoral considera que qualsevol conducta que condueixi a alterar el cens electoral suposa una lesió del dret de sufragi", recorden.

L'alcalde nega les acusacions

Des de l'Ajuntament d'Ullastret, neguen els fets i l'alcalde, Josep Miquel Gatius (CiU), assegura que el procés de baixa de les vuit persones que denuncia ERC no es va arribar a executar mai. També diu que no han rebut la comunicació oficial de la JEZ i es mostra sorprès per la denúncia "tenint en compte que la persona que va de número 2 a Esquerra viu a la Bisbal d'Empordà".