CCOO presenta la demanda contra l'Ajuntament de Girona per vulneració del dret a vaga

Els treballadors de la recollida selectiva esperen que l'empresa "hagi fet els deures" i puguin arribar a un acord avui

Aquest dijous a les 9 del matí han presentat la demanda a la Inspecció de Treball. Xavier Vives ha explicat que a banda de la denúncia també aporten un llapis de memòria am "proves gràfiques" que demostren que realment s'ha vulnerat el dret a vaga. A l'USB hi ha fotografies i vídeos on es veuen treballadors que fan la recollida el rebuig mesclant les deixalles inicialment destinades a ser reciclades. En algun dels vídeos fins i tot es veu com treuen brossa de dins els contenidors i la llancen al camió.

Segons el responsable sindical, Xavier Vives, es tracta d'una vulneració flagrant del dret a vaga. Tot i que l'Ajuntament de Girona ha afirmat que la brossa que s'amuntega al carrer ja no és apte per reciclar perquè s'han barrejat totes les deixalles i també nega que vulneri el dret a vaga perquè l'ordre és de no buidar contenidors, Vives assegura que això és només voler "justificar" una actuació quan el consistori "sap que fa una cosa mal feta".

Al llarg del dia, els representants sindicals esperen poder registrar a Medi Ambient la demanda per atemptat mediambiental per dur tota la brossa a incinerar a Campdorà i no fer-ne la tria per al reciclatge. No descarten fer arribar aquesta situació també a la fiscalia perquè obri una investigació per esclarir si han comès algun delicte.

Aquest dijous hi ha una mediació convocada. Vives espera que l'empresa hagi fet els deures i arribi amb una solució que posi punt final a la vaga. Segons Vives, s'ha arribat a una situació "absurda" perquè tant ajuntament com treballadors estan d'acord amb aconseguir l'equiparació salarial l'any vinent i l'empresa s'ha convertit en l'últim escull perquè s'hi oposa.