Pagans demana 'seny' als responsables de la vaga de recollida selectiva

L'alcaldessa de Girona recorda que la demanda d'equiparació de les dues plantilles ja està prevista però diu que "ara mateix no és possible"

"Espero que posin una mica de seny" afirmava aquest dimarts l'alcaldessa de Girona preguntada per la vaga indefinida dels treballadors de Fomento de Construcciones y Contratas, una de les empreses que actualment té contractat el servei de la recollida selectiva de les escombraries. Pagans també ha acusat CCOO de "no estar a l'alçada" de les circumstàncies i ha afirmat que no són moments de "voler-ser fer veure" i de "tonteries". I és que l'alcaldessa considera que s'està fent un "mal favor" a la ciutat i també a tota aquella gent que no troba feina i que voldria fer la que fan.

El sindicat va denunciar que els 27 treballadors d'aquesta empresa cobra uns 100 euros menys al mes que l'altra empresa contractada per fer la recollida d'escombraries, Musersa, tot i fer la mateixa feina. I el que reivindiquen és aquesta equiparació. Pagans ha assegurat que la integració de les dues plantilles ja està prevista però que ara mateix no és possible. "Es farà quan toqui", ha conclòs amb contundència.

L'alcaldessa també ha demanat la col·laboració dels ciutadans mentre no es resolgui el conflicte. Per evitar una saturació de brossa al carrer, demana que, en la mesura que sigui possible, s'abstinguin de llençar paper, vidre i plàstic als contenidors.

El nou concurs d'adjudicació

Properament, hi ha prevista l'adjudicació d'un nou concurs de recollida d'escombraries i també es crearà una única empresa mixta que englobarà les dues actuals. Des de l'Ajuntament s'ha explicat que, com que l'empresa no està constituïda encara no es pot fer l'equiparació.

El Departament de Treball està mediant en el conflicte i es preveu que continuïn les converses amb els treballadors. Fa dos anys, aquesta mateixa plantilla ja va convocar una vaga per reclamar millores salarials.