Fracassa la mediació per posar fi a la vaga d'escombraries a Girona

Els treballadors de la recollida selectiva continuaran la protesta fins que tinguin un compromís per escrit d'augment de sou

Els representants dels treballadors i l'empresa adjudicatària del servei de recollida selectiva a Girona, FCC, s'han assegut aquest matí en una taula de mediació al Departament de Treball. Malgrat la trobada ha durat quasi cinc hores, no s'ha acabat amb un acord.

Segons ha explicat el secretari general d'Activitats Diverses de CCOO a Girona, Xavier Vives, l'empresa no vol negociar i no els garanteix l'augment de sou que els treballadors demanen per equiparar-se als altres empleats municipals, de l'empresa Musersa, que s'encarrega de la recollida de la fracció orgànica i el rebuig. L'Ajuntament de Girona està a punt d'adjudicar un nou concurs per a la recollida d'escombraries amb la voluntat de crear una empresa mixta amb capital privat que englobi els treballadors de les dues empreses. Per això, Vives assegura que des de FCC no volen garantir res fins que la nova empresa estigui creada.

Els sindicats, en canvi, ho veuen diferent. Vives ha afirmat que fins que no tinguin un acord per escrit sobre quan els treballadors cobraran el mateix que els empleats de Musersa (actualment cobren un 100 euros menys al mes) no abandonaran la protesta. Vives també ha desmentit algunes informacions que apuntaven que l'ajuntament havia enviat una carta als treballadors on es comprometia per escrit a complir amb l'equiparació que se'ls havia promès i que els treballadors l'havien rebutjat. Vives ha mantingut que no han rebut cap carta per part del consistori.

La vaga va començar el dilluns i el seu efecte és visible en alguns punts de la ciutat -especialment on hi ha comerços- on caixes de cartró, paper i envasos s'acumulen a la vorera perquè ja no hi caben als contenidors.

CCOO ha convocat un acte de protesta divendres a la una de la tarda davant l'ajuntament per seguir reclamen l'equiparació salarial.